Prăjitură cu mere rase și bezea. O rețetă ideală pentru zilele de weekend. Iată ce conține și cum se prepară. IngredienteBlat:5 galbenusuri200 g unt gras, sau 125 ml ulei200 g zahar250 g iaurt350 g faina1 lingurita praf de copt1 lingurita amoniu pentru prajituricoaja rasa de lamaieesenta de lamaiesareUmplutura:2 kg mere4 linguri zahar4 linguri gris2 lingurite scortisoaraBezea:5 albusuri100 g zahar20 g zahar vanilatzeama de la o lamaiesareDecor:4 linguri mere rasePrăjitură cu blat sfărâmicios și umplutută de brânza din belșugMod de preparare pentru reteta de prajitura cu mere rase si bezea

Pregatim merele.

Incepem cu merele pe care le spalam, le curatam de coaja si de interior, apoi le dam pe razatoarea mare sau le trecem prin robot, dar avem grija sa nu se paseze prea mult ca stricam aspectul.

Le punem intr-un vas pe foc moale, impreuna cu zaharul si scortisoara si le lasam pana isi schimba culoarea si lasa putin sirop, apoi oprim 4-5 linguri din ele pe care le punem intr-o strecuratoare sa se scurga siropul, iar peste cele din vas adaugam grisul, omogenizam si ridicam de pe foc.

Le lasam la odihnit pana preparam blatul.

Preparam compozitia pentru blat

Pentru blat, frecam untul cu zaharul si putina sare pana devine spumos, adaugam galbenusurile, coaja de lamae si esenta si omogenizam.

Desfacem praful de copt si amoniul in iaurt , amestecand incet pentru ca se formează spuma si adăugam amestecul peste compozitia de mai sus.

Prăjitura Lămâiță, un desert de weekend. Rețeta adorată de toată lumea

Continuarea pe: retetepentrutoategusturile.ro

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here