Prăjitura Fanta, rețeta celui mai gustos desert. Este fină, răcoritoare și un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Iată cum se prepară. Cum să prepari Prăjitura Fanta

Prăjitura Fanta este una dintre cele mai populare retete printre gospodineCu toate ca exista retete care folosesc sucul Fanta, de unde ii vine si numele, am decis sa inlocuim bautura carbogazoasa cu un suc natural de portocale. Astfel, reteta devine mai sanatoasa.

Ingrediente blat5 buc. oua200 gr zahar150 gr faina1 lingurita esenta de portocale40 ml ulei40 gr cacao1 praf sareIngrediente crema250 gr mascarpone500 gr branza de vaci (20% grasime)100 gr unt150 gr zahar pudra50 gr zahar vanilat1 lingurita esenta de vaniliePrăjitura cu lămâie. Un desert ideal pentru zilele de weekendIngrediente jeleu

1 l suc proaspat de portocale100 gr amidon de porumb100 gr zaharPrimul pas in a face prajitura Fanta este sa preincalziti cuptorul la 175 de grade. 2 Urmatorul pas este sa amestecati faina cu cacao. Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul si se bat pana totul se spumeaza. Peste albusurile de ou se adauga un praf de sare si acestea se bat pana se spumeaza. Zaharul se adauga si el treptat.

Faina amestecata cu cacao se amesteca impreuna cu galbenusurile si albusurile, si totul se amesteca pana se omogenizeaza. Puneti o hartie de copt intr-o tava si turnati compozitia. Totul se baga la cuptor, in jur de 20-25 de minute. Testati cu scobitoarea, pana obtineti rezultatul dorit.

Dupa ce scoateti tava, nu scoateti imediat blatul, il mai lasati 10 minute sa se raceasca. Urmatorul pas este sa scoateti blatul pe un gratar si sa il lasati sa se raceasca.

Cum sa prepari crema si apoi jeleul

Pentru a prepara crema unei prajituri Fanta, puneti toate ingredientele intr-un castron si le amestecati pana ce obtineti consistenta cremoasa. Crema se pune peste blatul rece si totul se baga la frigider

Cum sa prepari jeleul pentru prajitura Fanta. Pentru a prepara jeleul, se pun toate ingredientele intr-o cratita si se fierbe la foc mediu, insa nu uitati sa amestecati incontinuu. Se amesteca aceasta compozitie pana ce nu mai este tulbure si devine translucida.

Totul se baga la frigider. Dupa ce o lasati un pic sa se raceasca, turnati compozitia peste crema de branza. Totul se baga la frigider pentru aproximativ 6 ore. 

Cea mai bună păjitură ungurească. Kati Teszta, un deliciu pentru toate gusturile. Rețeta unguroaicelor din Ardeal 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here