Prăjitura Gabriela. Desertul ideal pentru a-l prepara cu ocazia sărbătoririi acestei onomastici. Iată cum se prepara și ce ingrediente necesită. Ingrediente Blat10 oua400 gr. zahar300 gr. nuca macinataCrema10 galbenusuri de ou400 ml lapte ­400 gr. unt200 gr. zahar4 linguri faina2 lamaiun praf de sare1 fiola esenta de vanilieMod de preparareFoileIntai, incingem cuptorul la 190 grade C.Separam 5 din oua: galbenusurile intr-o parte, albusurile in cealalta.Intr-un bol, batem albusurile spuma teapana, adaugam si 200 gr zahar si 150 grame nuca.Pregatim tava: o ungem cu unt, punem hartie de copt pe care o mai ungem o data cu unt. Turnam compozitia din albusuri in tava, nivelam frumos si bagam la cuptor 50 de minute la 190 grade C.Abia scos din cuptor, rasturnam blatul cu grija pe masa, desprindem hartia de copt si ungem cu unt.Asa avem prima foaie. Procedam identic pentru a doua foaie. Prăjitură cu nucă și cafea. Desertul preferat de toată lumeaCremaPana se face blatul in cuptor, nu strica sa ne apucam de crema….. Intr-o oala, amestecam galbenusurile, faina, zaharul, sarea; cand  s-au omogenizat, turnam in fir subtire laptele dupa care punem compozitia la bain marie, la foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa crema.Luam de pe foc si lasam nitelus sa se raceasca.Intr-un bol, mixam untul cu lamaile stoarse.  Dar atentie totusi la lamai, anume la dimensiunea lor, caci eu am avut doua lamai mari, daca le-as fi pus pe amandoua – Doamne Doamne, am pus doar una si a fost suficienta.Adaugam si nitica coaja galbena in untul mixat.Amestecam cele doua compozitii: untul cu lamaie si crema de galbenusuri, mixam bine sa se omogenizeze, adaugam si esenta de vanilie.Previzibil, intindem crema intre cele doua blaturi (in prealabil racite dupa ce s-au facut la cuptor).Punem la frigider pentru o zi sa se aseze inainte de a o felia si servi.Chec cu morcovi și nuci. Un desert rapid și extrem de gustos 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here