Președintele Klaus Iohannis vrea să ajungă în fruntea Comisiei Europene! Potrivit unor informații apărute în presă, președintele României s-ar fi oferit să candideze în locul Ursulei von der Leyen după ce instituția a pierdut procesul pentru transparența vaccinurilor cu doar o zi înainte de votul final. Mâine, executivul european se pregătește să își aleagă o nouă conducere. 

Președintele României, Klaus Iohannis, ar putea fi noul lider al Comisiei Europene. Potrivit unor informații apărute recent în presă, Iohannis și-a exprimat dorința de a candida pentru această funcție, oferindu-se să preia ștafeta de la actuala președintă, Ursula von der Leyen. Această mișcare surprinzătoare vine după ce Comisia Europeană a pierdut un proces privind transparența vaccinurilor, cu doar o zi înainte de votul final pentru conducerea instituției.

În contextul actual, executivul european se pregătește intens pentru alegerea unei noi conduceri, eveniment care va avea loc mâine. Decizia lui Iohannis de a se implica în cursa pentru președinția Comisiei Europene a stârnit deja numeroase speculații și dezbateri în mediul politic european.

Klaus Iohannis pleacă în Marea Britanie, la a patra reuniune a Comunității Politice Europene 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here