Germania a marcat apariția primelelor semafoare cu numărătoare inversă, care utilizează linii pentru a număra invers, în locul numerelor convenționale. Această inovație are o semnificație majoră atât pentru șoferi, care pot anticipa mai bine momentul când semaforul se va schimba, cât și pentru pietoni, care vor avea un indiciu vizual clar cu privire la timpul rămas pentru traversarea străzii. 

La Berlin, de exemplu, se așteaptă ca primele semafoare să aibă un astfel de afișaj pentru pietoni în 2024. Pe lângă semnalele convenționale (roșu și verde), un astfel de semafor are și un alt afișaj vizual: numărătoarea inversă. Sarcina principală a acestui semafor special este de a arăta pietonilor timpul rămas până când pot traversa în siguranță strada.

Semnal verde pentru pietoni: Dacă semnalul pentru pietoni este verde și strada poate fi traversată în siguranță, numărătoarea inversă nu va fi afișată. Pietonii pot traversa strada.

Trecerea la roșu: De îndată ce semnalul verde pentru pietoni trece la roșu, începe numărătoarea inversă. Acest lucru semnalează pietonilor că pot traversa în siguranță strada în timpul rămas.Afișaj de numărătoare inversă: Afișajul de numărătoare inversă constă de obicei dintr-o serie de linii albe care arată timpul rămas. Pietonii pot folosi acest afișaj pentru a estima cât timp le mai rămâne pentru a traversa strada.

Cercetătorii au creat super-vaca modificată genetic, care produce lapte pentru diabeticiSfârșitul numărătorii inverse: Când numărătoarea inversă a expirat, semaforul pentru pietoni devine roșu, indicând că nu mai este sigur să traversați strada, scrie ZiarulRomanesc.de.

Cu toate acestea, semafoarele cu numărătoare inversă sunt controversate. Asociația regională BUND critică că banii ar fi mai bine investiți în amenajarea trecerilor pentru pietoni. Asociația de lobby pietonal Fuss eV consideră că principala problemă o reprezintă fazele verzi prea scurte pentru pietoni și conflictele cu vehiculele care virează. Semafoarele cu numărătoare inversă nu ar schimba asta.

Experimentele cu semaforul au fost deja efectuate la Berlin în trecut. Rezultatele au arătat că acestea nu au îmbunătățit semnificativ sentimentul de siguranță al pietonilor.

Un clujean și-a făcut o adevărată plantație de canabis la el în casă. Procurorii DIICOT l-au lăsat fără „recoltă” și l-au deferit justiției

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here