Un maestru cofetar italian vrea să dea lovituta pe piața dulciilor de Crăciun cu primul panettone făcut cu făină de greieri. De altfel, cozonacul se numește cât se poate de expresiv și pentru noi – PanCriCrì.
Creatorul a afirmat că numele „este inspirat de sunetul greierului, uşor de recunoscut și de impact și în același timp scurt și muzical”.
PanCriCrì este un panettone unic. Făina de greieri este prezentă în 1% din aluatul care nu conține lactoză și are aromă de caise și ciocolată. Untul a fost înlocuit cu ulei de măsline extravirgin, iar o parte din aluat conține și făină clasică. O altă particularitate? În aluat au fost introduşi greieri caramelizaţi îmbrăcaţi în ciocolată .
Insectele, importate din Germania, sunt mai întâi rupte, apoi caramelizate și în cele din urmă tăiate în cuburi. Această fază este rezultatul a luni de cercetare și experimentare, având în vedere noutatea totală a unui produs precum făina de greieri. „O alternativă ecologică la alimentele proteice de origine animală, cu un impact redus asupra mediului și o digestibilitate ridicată”, a explică patiserul pentru lastampa.it, citat de Rador.