Kate, prinţesă de Wales, a salutat mulţimile şi a zâmbit larg de la balconul Palatului Buckingham, sâmbătă, după ce a asistat la parada militară “Trooping the Colour”, organizată în onoarea zilei regelui Chalres al III-lea, aceasta fiind prima sa apariţie publică din acest an, după ce a fost diagnosticată cu cancer. 

Prinţesa, în vârstă de 42 de ani, a petrecut două săptămâni în spital în luna ianuarie, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală abdominală majoră. Două luni mai târziu a anunţat într-un mesaj video că analizele au dezvăluit prezenţa unui cancer şi că a început un tratament prin chimioterapie.Prinţesa urmează încă tratamentul, dar starea sănătăţii sale este mai bună şi poate avea apariţii publice, notează Reuters.

Prinţesa şi-a făcut apariţia într-o caleaşcă acoperită, alături de cei trei copii ai săi, pentru a urmări parada militară “Trooping the Colour”, un eveniment anual ce marchează ziua oficială a suveranului britanic, regele Charles al III-lea.

În pofida ploii puternice, numeroşi britanici dar şi turişti s-au adunat pe străzi şi au salutat cu entuziasm apariţia prinţesei. Un mic grup de protestatari republicani au afişat pancarte şi au cerut abolirea monarhiei.

Regele Charles al III-lea s-a aflat într-o caleaşcă separată, alături de regina Camilla, fiind urmat călare de prinţul William, moştenitorul tronului şi soţul prinţesei Kate, precum şi de alţi membri de prim rang ai familiei regale.Kate, care a purtat un costum alb, decorat cu o fundă alb cu albastru, realizat de designerul britanic Jenny Packham, şi o pălărie asortată, cu boruri largi, creată de designerul irlandez Philip Treacy, a privit parada de la o fereastră. Ea le-a explicat anumite detalii legate de eveniment copiilor ei, prinţul George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis, în timp ce regele Charles a salutat trupele care defilau de la adăpostul unei estrade acoperite amplasată chiar pe terenul de defilare.

Regele şi regina, precum şi William, Kate şi alţi membri ai familiei regale s-au întors apoi la palatul Buckingham pentru a urmări din balcon trecerea unor aparate militare de zbor. Kate a zâmbit larg şi a făcut cu mâna.Într-un rar mesaj personal pe care l-a publicat vineri, prinţesa a precizat că face progrese în lupta cu boala, dar nu poate încă susţine că a învins cancerul. Ea a mai susţinut că aşteaptă cu nerăbdare parada de sâmbătă şi a adăugat că speră să mai aibă câteva apariţii publice în cursul verii.

Biroul lui Kate, palatul Kensington, a refuzat să ofere detalii despre tipul de cancer de care suferă prinţesa sau cu privire la tratamentul pe care-l urmează, cu excepţia informaţiei că a început “preventiv” chimioterapia în luna februarie.

Mircea Geoană, atac mascat la Iohannis: „Rămânem în modelul actual, cu o creştere incrementală, “pas cu pas”?”

Înainte de paradă, publicul s-a declarat nerăbdător să o vadă pe prinţesă. “Ştiu că este ziua regelui, dar toţi ochii vor fi aţintiţi asupra lui Kate pentru că nimeni nu a mai văzut-o de ceva vreme”, a susţinut John Loughrey, care purta un tricou imprimat cu chipul prinţesei. O altă spectatoare, Anne Gaely, s-a declarat uşurată că a putut să o vadă pe Kate în carne şi oase. “Cu toţii am fost foarte, foarte îngrijoraţi şi neliniştiţi în legătură cu această situaţie, dar acum totul devine vesel, euforic, fabulos”, a spus ea.

în mesajul său de vineri, prinţesa Kate s-a declarat “mişcată” de miile de mesaje cu urări de bine pe care le-a primit de pretutindeni din lume, precizând că aceste mesaje au ajutat-o şi pe ea şi pe prinţul William să treacă prin momentele mai grele.”Fac progrese bune, dar după cum ştie oricine care trece prin chimioterapie, sunt zile bune dar şi zile rele”, conform mesajului prinţesei.Diagnosticarea sa a coincis cu cea a lui Charles, 75 de ani, care urmează de asemenea un tratament împotriva cancerului. Regele a revenit la îndatoririle publice în luna aprilie, deşi agenda sa este limitată pentru a minimiza riscurile legate de recuperarea sa, mai notează Reuters.

Alertă în Suedia: un avion militar rusesc Suhoi 24 i-a încălcat spaţiul aerian

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here