Sesiunea de înot în ape deschise de la Jocurile Olimpice de la Paris a fost anulată pentru a cincea oară din cauza faptului că apele râului Sena sunt extrem de poluate. 

Organizatorii Paris 2024 au anulat marți antrenamentul de înot în ape deschise din cauza poluării râului Sena.

Este pentru a cincea oară când calitatea apei a forțat anularea unei sesiuni de familiarizare cu înotul în timpul acestor Jocuri, iar cursa masculină a trebuit, de asemenea, să fie amânată cu o zi.

Ultima anulare vine la o zi după ce a avut loc ștafeta de triatlon pe echipe mixte, notează BBC.

Toate etapele de înot ale triatlonului au avut loc în Sena, care urmează să fie folosită și pentru maraton.

O altă sesiune de familiarizare este programată pentru miercuri, cursa feminină de 10 km urmând să aibă loc joi, iar cursa masculină vineri.

Testele au arătat că nivelul bacteriei Enterococcus din apă a scăzut din nou sub standardul necesar, deși nivelul E. coli a fost considerat în continuare acceptabil.

Purtătorul de cuvânt al Paris 2024, Anne Descamps, a declarat: „Suntem încrezători că evenimentele se vor desfășura conform planului, având în vedere tendința meteorologică”.

Ploile abundente au crescut nivelul de bacterii din Sena, deși vremea caldă ajută la reducerea numărului de bacterii.

În cazul în care Sena este în continuare considerată nepotrivită, organizatorii au declarat că maratonul de înot poate fi mutat la Vaires-sur-Marne, la est de Paris, unde au loc competițiile de canotaj și canotaj.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here