Potrivit unor surse Realitatea Plus, protestul contabililor de astăzi, din Piața Victoriei, a fost condus de Valentina Saygo, membră USR, fost secretar de stat în Ministerul Economiei condus de Claudiu Năsui.   

Confiscată de USR, discuția despre E-TVA devine una politică și iese din linia de dialog între profesioniști și ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. 

Așa cum a anunțat deja acesta, în urma discuțiilor cu reprezentanţii Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, s-au convenit următoarele: “1) Abrogarea prevederilor referitoare la nota de justificare privind difenţele de TVA prevăzute la art. 6 din OUG 70/2024; 2) Prorogarea termenului de intrare în vigoare pentru notele de diferenţe TVA şi înlocuirea notei justificative pentru diferenţele de TVA cu notificarea de conformare adaptată modului e-TVA, prevăzut de art. 121, alin. (1) din Codul de Procedură Fiscală; 3) Prelungirea termenului pentru notificarea de conformare pentru diferenţele de TVA până la data de 25 a lunii următoare pentru luna precedentă; 4) Revizuirea cuantumului amenzilor”. 

Inclusiv astăzi, Valentina Saygo a anunțat că a discutat cu membrii guvernului și că oamenii au fost ascultați.

Interesele politice ale USR țin, însă, tema pe agenda publică, fiind anunțate alte proteste și în țară, pentru aceeași problemă rezolvată deja. 

Valentina Saygo, secretar de stat în guvernul USR, a avut în ultimul timp repetate apariții publice pe tema E-TVA, iar astăzi a continuat să dea interviuri din Piața Victoriei, criticând guvernul actual.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here