Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, le-a transmis angajaților din subordine să nu lase oamenii să intre în spaţii închise, cum ar fi stadioanele, la festivaluri, în timpul codului roşu de caniculă, el precizând că vremea extremă vine şi cu vijelii, iar riscul este foarte mare. 

„Atenţie foarte mare la festivaluri! Și rugămintea pentru inspectoratele pentru situaţii de urgenţă: unde sunt festivaluri, la sesizarea că există cod roşu sau cod portocaliu cu grindină, în timpul unui festival, să luaţi măsurile ca să limitați expunerea oamenilor şi să nu avem situaţia în care oamenii să se panicheze şi să fugă, să avem alte situaţii în timpul festivalurilor, cum s-a întâmplat la un concert la Bucureşti, recent. A fost oprit când s-a anunţat că va fi cod roşu. Și acest lucru vă rog să vi-l asumaţi. Nu lăsaţi oamenii să intre, sub cod roşu, în spaţii închise, adică în stadioane și așa mai departe. Deci riscul e foarte mare, și mai ales către după-masă, riscul vijeliilor”, spus Raed Arafat.

Alerta de cod roșu pentru caniculă din weekend ar putea fi prelungită! ANM: România trece printr-o situație fără precedent 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here