Este ziua cu numărul 843 a războiului din Ucraina. Vladimir Putin a declarat că Rusia este pregătită să înceteze operațiunile militare în Ucraina și să inițieze negocieri de pace, cu anumite condiții: Kievul să renunțe la aspirațiile sale de aderare la NATO și să își retragă forțele din cele patru regiuni pe care Moscova le revendică. 

Ucraina a respins categoric propunerile venite din partea Kremlinului. Consilierul președintelui Volodimir Zelenski a catalogat oferta ca fiind „pachetul standard al agresorului”, subliniind că „Ucraina nu va accepta niciodată să cedeze suveranitatea și teritoriul său în schimbul unei false promisiuni de pace”.

„Trebuie să lăsăm la o parte aceste iluzii şi să încetăm să luăm în serios “propunerile Rusiei”, care se lovesc de bunul simţ”, a spus Mihailo Podoliak.

Președintele Volodimir Zelenski afirmă că propunerea Rusiei este un ultimatum. Mai mult, el a subliniat că liderul de la Kremlin nu va înceta războiul nici în cazul îndeplinirii cererilor sale.

„Acestea sunt mesaje de ultimatum care nu diferă de mesajele din trecut. El nu se va opri”, a declarat Volodimir Zelenski.Război în Ucraina, ziua 842. Ucraina a respins condițiile lui Putin de a pune capăt războiului – LIVE TEXT 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here