Ucraina a intrat în ziua cu numărul 847 de război. Putin continuă cu înverșunare conflictul sângeros, fără să dea vreun semn că ar avea intenția de a se așeza la masa negocierilor pentru a pune capăt războiului.  

UPDATE 6:10- Kievul și-a dezvăluit noua sa armă inteligentă, o dronă kamikaze care poate lovi la o distanță de 600 de kilometri. 

Noua dronă kamikaze a Ucrainei denumită ”Stalker” are o rază de acțiune de 600 de kilometri, dezvoltă o viteză de până la 74 de kilometri pe oră și poate transporta 150 de kilograme de exploziv, scrie Daily Mail potrivit Ziare.com.

Ucraina a dezvăluit un nou set mortal de drone pe care intenționează să le folosească cu efect devastator împotriva flotei ruse de la Marea Neagră. Oficialii ucraineni au făcut publice mai întâi detalii despre nava fără pilot, care poate transporta încărcături utile explozive de până la 150 kg, la Forumul de Securitate al Mării Negre. 

UPDATE 5:20 – Ucraina aşteaptă decizii pozitive din partea UE după europarlamentare

Ucraina are speranţa unor decizii “pozitive” din partea Uniunii Europene după recentele alegeri europene, marcate de ascensiunea extremei drepte, a declarat marţi şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene, Andrii Iermak, notează AFP.

“Sper încă o dată, având în vedere poziţia societăţii europene, că opţiunile şi deciziile majore ale Consiliului European, ale Comisiei şi ale Parlamentului European vor fi pozitive pentru Ucraina”, le-a spus el jurnaliştilor în cursul unei videoconferinţe, în timp ce ţara sa se află în dificultate pe câmpul de luptă împotriva Rusiei.

Recentul scrutin pentru alegerea deputaţilor europeni a fost marcat de o ascensiune a extremei drepte în mai multe ţări, printre care Franţa şi Germania, doi dintre principalii susţinători ai Ucrainei.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here