Războiul din Ucraina a ajuns în ziua 880. Anunțul privind retragerea din cursa electorală a lui Joe Biden a avut un ecou minor la Kremlin, cel puțin la nivel oficial. Purtătorul de cuvând al lui Putin a precizat că prioritară rămâne operațiunea specială din Ucraina. 

UPDATE 8:00 Ucrainenii AU LOVIT o rafinărie de pe teritoriul Rusiei,  după un atac cu drone

Dronele ucrainene loves din nou pe teritoriul Rusiei. Rafinăria Tuapse din Rusia, deţinută de gigantul petrolier Rosneft (ROSN.MM), a fost avariată într-un atac cu drone ucrainene în cursul nopţii, au declarat luni oficiali din regiunea Krasnodar, potrivit Reuters, notează news.ro.

  

Resturi de la o dronă doborâtă de ruşi au declanşat un incendiu la rafinărie, care a fost între timp controlat, a precizat administraţia regională pe aplicaţia de mesagerie Telegram. Nu au existat victime, a adăugat aceasta.

 

UPDATE 6:10 Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a exprimat duminică recunoştinţa faţă de ajutorul primit de la Joe Biden de la izbucnirea războiului.

Liderul de la Kiev a mai spus că îi respectă decizia şi speră că oricine va fi noul şef al Casei Albe va continua să sprijine respingerea agresiunii ruse.

 

„Ucraina îi este recunoscătoare preşedintelui Biden pentru sprijinul său neclintit în lupta Ucrainei pentru libertate, care, împreună cu sprijinul bipartizan puternic din Statele Unite, a fost şi continuă să fie esenţial”, spune Volodimir Zelenski într-o postare pe X.

 

 

UPDATE 6:00 Kremlinul a reacţionat duminică la anunţul retragerii lui Joe Biden din cursa pentru Casa Albă spunând că este “atent” la evoluţia situaţiei, transmite AFP. – “Alegerile sunt în patru luni. Aceasta este o perioadă lungă de timp în care multe lucruri se pot schimba. Trebuie să fim atenţi, să urmărim ce se va întâmpla””, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, publicaţiei Life.ru. “Prioritatea pentru noi este operaţiunea militară specială”, a mai declarat Peskov, de această dată pentru portalul SHOT, referindu-se la războiul din Ucraina.

 

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here