Ucraina a ajuns astăzi în ziua cu numărul 905 de conflict armat cu Rusia. Moscova schimbă strategia. Autoritățile de la Kremlin au anunţat joi că vor trimite forţe suplimentare în regiunea Belgorod, la frontiera cu Ucraina. Anunțul vine, practic, în cea de-a noua zi a unei ofensive ucrainene de o amploare fără precedent în regiunea rusă Kursk. 

UPDATE 5:30 – În timpul unei reuniuni consacrate securităţii regiunilor frontaliere, ministrul rus al apărării Andrei Belousov a informat despre „alocarea de forţe şi mijloace suplimentare” în regiunea Belgorod, relatează agențiile AFP și Agerpres. 

„Reuniunea (…) a permis discutarea unor măsuri suplimentare menite să garanteze integritatea şi inviolabilitatea teritoriului, precum şi apărarea populaţiei şi a infrastructurilor în regiunea Belgorod împotriva atacurilor formaţiunilor militare” ale armatei ucrainene, a anunţat ministrul rus pe Telegram.

Tot joi, pentru prima dată de la declanşarea pe 6 august a ofensivei ucrainene în regiunea Kursk, armata rusă a afirmat că a recucerit satul Krupeţ.

În regiunea Doneţk, pe frontul de est din Ucraina unde cea mai mare parte a luptelor continuă să se deruleze, ministerul rus a revendicat joi capturarea unui sat, Ivanivka, situat la circa 15 kilometri de oraşul Pokrovsk, un important nod logistic.

Potrivit Kievului, incursiunea ucraineană în curs în Rusia, cea mai mare ofensivă a unei armate străine pe teritoriul rus după Al Doilea Război Mondial, vizează între altele să forţeze Rusia să îşi deplaseze trupele din estul Ucrainei.

Însă atacurile ruse din regiunea Doneţk – unul dintre marile obiective ale preşedintelui rus Vladimir Putin – pe frontul de est nu slăbesc în intensitate, după cum recunoaşte chiar Kievul.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here