Războiul din Ucraina a ajuns în ziua cu numărul 922. Datele în ceea ce privește victimele provocate de acest conflict armat în rândul civililor sunt absolut șocante. Astfel, numai în luna august, 57 de copii ucraineni au fost răniţi, iar alţi doi au fost ucişi în urma atacurilor lansate de ruşi în luna august. 

UPDATE 7:10 – Centrul Ştiinţific şi Practic Ucrainean de Asistenţă Medicală de Urgenţă şi Medicină a Dezastrelor din cadrul Ministerului Sănătăţii din Ucraina a anunţat bilanţul pe Facebook.

Potrivit datelor centrului, în august 2024, 1.609 persoane au fost rănite în atacuri mortale, inclusiv 57 de copii. Un total de 58 de persoane au fost ucise, inclusiv doi copii. „Aceste vieţi mici, nevinovate, distruse de război, lasă răni nevindecate în conştiinţa noastră colectivă şi sunt o amintire a unei tragedii incomensurabile pe care nu o vom uita niciodată”, se arată în mesajul agenţiei.

UPDATE 5:20 – Rusia va opera schimbări la doctrina sa nucleară ca răspuns la acţiunile Occidentului legate de conflictul din Ucraina, a declarat duminică viceministrul de externe Serghei Riabkov, citat de TASS, transmite Reuters.Riabkov nu a precizat despre ce schimbări va fi vorba.Doctrina nucleară actuală a Rusiei, stabilită printr-un decret al preşedintelui Vladimir Putin în 2020, prevede că armele nucleare pot fi folosite în cazul unui atac nuclear din partea unui inamic sau în situaţia unui atac convenţional care ameninţă existenţa statului.’Aşa cum noi am spus în mod repetat, munca este într-un stadiu avansat şi există o direcţie clară de a face ajustări’, a declarat Riabkov.El a afirmat că decizia ‘este legată de cursul de escaladare al adversarilor noştri occidentali în legătură cu’ conflictul din Ucraina.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here