Războiul din Ucraina a ajuns în ziua cu numărul 930. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă despre apărarea pe care trupele sale o realizează în regiunea Harkov şi despre operaţiunile active în Kursk că este mândru de toţi luptătorii care, prin acţiunile lor, dau Rusiei o lecţie clară – unde se termină pământul său şi unde începe al vecinilor săi. 

UPDATE 7:45 – Preşedintele Ucrainei anunţă că luni a existat un raport militar detaliat din partea comandantului suprem Syrskyi, în principal cu privire la direcţiile Doneţk. ”Mulţumesc tuturor unităţilor noastre de pe linia frontului pentru că şi-au îndeplinit pe deplin sarcinile, respingând cu fermitate atacurile ruseşti şi recuperându-ne poziţiile. Acest lucru este important. La fel de important este să distrugem cât mai multe dintre forţele ocupantului. În direcţiile Pokrovsk şi Kurakhove, armata rusă trebuie să piardă cât mai multă capacitate de luptă”, spune Zelenski. 

UPDATE 6:20 – Demisii în serie înainte de o nouă remaniere guvernamentală (partidul de guvernamânt)

Cel puţin şase responsabili politici ucraineni, între care miniştri, şi-au depus marţi demisiile şi un consilier prezidenţial a fost demis înainte, potrivit partidului de guvernământ, de anunţul unei remanieri majore a guvernului după doi ani şi jumătate de război, relatează AFP.

“Aşa cum am promis, poate avea loc o resetare majoră a guvernului în această săptămână. Peste 50% dintre membrii guvernului vor fi înlocuiţi”, a scris pe Telegram David Arakhamia, liderul grupului parlamentar al partidului de guvernământ

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here