Într-o mișcare surpriză pe 6 august 2024, o forță ucraineană puternică a spart apărarea de-a lungul graniței Rusia-Ucraina adiacentă regiunii Kursk din Rusia. Acum vine șocul de la Kremlin, cu termen precis. Ucraina se află în ziua 933 a războiului. 

Noul ordin al lui Putin dat soldaților ruși, care îi trimite la o moarte sigură, prevede că trebuie să alunge trupele Kievului din Kursk până la data de 1 octombrie.

Cu câteva săptămâni amețitoare înainte ca frontul să se stabilească, ucrainenii au înfrânt recruții ruși prost pregătiți și au capturat peste 1.000 de kilometri pătrați din regiunea Kursk, potrivit ziare.com.

„Acest lucru l-a pus președintele rus Vladimir Putin sub presiune”, a declarat secretarul britanic al Apărării, John Healey. Rușinat pe bună dreptate, Putin a ordonat Kremlinului să recucerească Kursk până la 1 octombrie. Și miercuri, 11 septembrie 2024, trupele ruse au lansat un contraatac de-a lungul marginii vestice a teritoriului ocupat de ucraineni. 

„Contraofensiva Rusiei de a-i alunga pe ucraineni din regiunea Kursk a început oficial”, a anunțat analistul finlandez Joni Askola.

Rușii au vizat Snagosk, un sat chiar la sud de râul Seym, la 12 kilometri nord de graniță. Acțiunea principală a implicat cel puțin opt tancuri și alte vehicule blindate din Regimentul 51 Aeropurtat rus.La câteva ore de la contraatac, satul rămâne contestat. 

„Situația de pe flancul stâng al grupului nostru din Kursk s-a înrăutățit”, a menționat grupul de analiză ucrainean Deep State. 

Simultan, o forță rusă separată s-a pus în mișcare spre satul Ulanok, pe flancul drept al ucrainenilor în Kursk.Nu este clar cum au ajuns rușii la Snagosk. Există două rute către sat de pe teritoriul controlat de ruși: din nord-vest peste râul Seym sau pe uscat din orașul din apropiere, Korenevo. 

Acest scenariu din urmă pare mai probabil, deoarece armata ucraineană a distrus fiecare pod permanent peste Seym din Kursk – și, de asemenea, a distrus majoritatea sau toate podurile de pontoane pe care rușii le-au asamblat în zonă. 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here