Războiul din Ucraina a ajuns în ziua cu numărul 945. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat marţi Consiliul de Securitate al ONU să forţeze Rusia să facă pace cu Kievul, denunţând în acelaşi timp Iranul şi Coreea de Nord drept “complici” ai războiului din ţara sa. 

UPDATE 6:20 – “Rusia nu poate decât să fie constrânsă la pace şi este exact ceea ce trebuie făcut: “Rusia să fie constrânsă să facă pace”, a afirmat Zelenski în cadrul unei sesiuni a Consiliului de Securitate consacrate Ucrainei pe marginea unei reuniuni “la înalt nivel” a Adunării Generale a ONU la New York.

Preşedintele ucrainean, care se află de duminică seară în SUA, urmează să-i prezinte omului său american Joe Biden şi Congresului, la Washington, detaliile unui “plan al victoriei” care vizează să pună capăt invaziei ruse a ţării sale.

Zelenski a arătat cu degetul Iranul şi Coreea de Nord, acuzate că ajută maşina de război rusă în Ucraina.

UPDATE 5:10 – Biden, în ultimul discurs de la tribuna ONU: „Războiul lui Putin a eşuat”

Preşedintele american Joe Biden a declarat marţi, la tribuna Organizației Națiunilor Unite, că liderul rus Vladimir Putin a eşuat în invazia sa din Ucraina şi a îndemnat ONU să-şi menţină susţinerea faţă de Kiev până când acesta va câştiga războiul, informează Agerpres.

„Vestea cea bună este că războiul lui Putin a eşuat. Avea intenţia de a distruge Ucraina, dar Ucraina este încă liberă. Avea intenţia să slăbească NATO, dar NATO este mai mare, mai puternică şi mai unită ca niciodată”, a declarat preşedintele american la New York, în ultimul său discurs în faţa Adunării Generale a ONU.

El a atras atenţia că Alianţa Nord-Atlantică are acum doi noi membri, Suedia şi Finlanda.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here