Ucraina se apropie cu pași repezi de 1000 de zile de când a început invazia rusă. Astăzi ne aflăm în ziua cu numărul 946.  

UPDATE 7:10 –

Donald Trump l-a criticat dur, miercuri, pe Volodimir Zelenski, acuzându-l pe preşedintele ucrainean că “refuză să facă o înţelegere” cu Rusia.

“Continuăm să dăm miliarde de dolari unui om care refuză să facă o înţelegere, Zelenski”, a denunţat candidatul republican la preşedinţia SUA în cadrul unui miting de campanie.

“De fiecare dată când a venit în ţara noastră, a plecat cu 60 de miliarde de dolari, cred că este cel mai bun vânzător de pe planetă”, a glumit fostul preşedinte în Carolina de Nord.

O întâlnire între Donald Trump, care este foarte critic faţă de sumele plătite de Washington pentru Kiev, şi liderul ucrainean a fost evocată în marja Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Cu toate acestea, potrivit presei americane, această întâlnire riscă să fie anulată.

UPDATE 6:20 – SUA anunţă un ajutor militar de 375 de milioane de dolari pentru Ucraina

Statele Unite au anunţat miercuri că vor trimite Ucrainei un ajutor militar de 375 de milioane de dolari, într-un moment în care Kievul încearcă să convingă Occidentul să autorizeze folosirea de rachete cu rază lungă de acţiune împotriva teritoriului rus, relatează AFP.

Acest nou ajutor american, principalul sprijin al Kievului, include muniţii, vehicule blindate (grele şi uşoare) şi rachete, a declarat Departamentul de Stat american într-un comunicat.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri, la tribuna ONU din New York, că ţara sa aflată în război cu Rusia “nu va accepta niciodată” un acord de pace care să îi fie “impus” de marile puteri.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here