Războiul din Ucraina a ajuns în ziua cu numărul 972 de conflict armat. Statele Unite au afirmat luni că nu sunt în măsură să confirme că soldaţi nord-coreeni au fost trimişi pe frontul ucrainean alături de forţele ruse, considerând, în acelaşi timp, că o astfel de evoluţie ar fi “periculoasă” 

UPDATE 4:20 – “Suntem la curent cu informaţiile potrivit cărora Coreea de Nord a trimis şi se pregăteşte să trimită trupe suplimentare în Ucraina pentru a lupta alături de Rusia”, a declarat Robert Wood, ambasadorul adjunct al Statelor Unite la ONU, în faţa Consiliului de Securitate, potrivit AFP.

“Dacă este adevărat, aceasta este o evoluţie periculoasă şi foarte îngrijorătoare şi o adâncire clară a relaţiilor militare dintre Coreea de Nord şi Rusia”, a spus el.

Diplomatul a subliniat că Statele Unite “se consultă cu aliaţii şi partenerii lor cu privire la implicaţiile unei astfel de decizii”.

UPDATE 4:20 – Vladimir Putin găzduieşte Summitul BRICS în Rusia, sub umbra războiului din Ucraina

Rusia doreşte ca summitul BRICS să arate puterea în creştere a lumii non-occidentale, dar partenerii Moscovei din China, India, Brazilia şi lumea arabă îl îndeamnă pe preşedintele Vladimir Putin să găsească o modalitate de a pune capăt războiului din Ucraina, relatează Reuters.

Grupul BRICS reprezintă acum 45% din populaţia lumii şi 35% din economia sa, pe baza parităţii puterii de cumpărare, deşi China reprezintă peste jumătate din puterea sa economică. Putin, considerat de Occident drept un criminal de război, a declarat că „BRICS nu se pune în opoziţie cu nimeni” şi că schimbarea motoarelor creşterii globale a fost pur şi simplu un fapt”.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here