Ucraina a înființat facilități de depozitare în regiunea sa nordică Sumî pentru a păstra și trimite ajutoare umanitare civililor ruși din partea ocupată de trupele Kievului a regiunii Kursk din vestul Rusiei. UPDATE 07:23 – Ucrainenii spun că au preluat controlul asupra a 82 de localități din regiunea rusă Kursk.

Ucraina susține că a preluat controlul asupra a 82 de așezări întinse pe o suprafață de 1.150 de kilometri pătrați (444 de mile pătrate) în această regiune rusă, după ce a lansat un atac transfrontalier major pe data de 6 august.

„Cetățenii abandonați de Rusia sunt în majoritate persoane în vârstă, persoane cu handicap și familii cu copii. Ei au nevoie de hrană, apă și medicamente”, a afirmat ministrul Igor Klimenko, într-un mesaj publicat pe aplicația de mesagerie Telegram.

El nu a precizat câte dintre facilitățile de depozitare au fost înființate sau unde se află acestea, dar un videoclip postat pe contul de Telegram al ministerului arată un cort gonflabil mare și personal militar ucrainean care transporta colete și ambala alimente.

UPDATE 06:55 – Ucrainenii au distrus cel puțin un pod peste râul Seim în Kursk, susțin rușii

Forțele ucrainene au distrus un pod peste râul Seim din regiunea Kursk din Rusia, a susținut pe 16 august Alexei Smirnov, guvernatorul interimar al regiunii, relatează Kyiv Independent. Alte surse vorbesc inclusiv de un al doilea pod avariat.

Fotografiile care pretind că arată podul distrus au fost publicate de canalul rusesc de Telegram Mash, care a susținut că podul a fost lovit de mai multe ori.

 

The Kyiv Independent nu a putut verifica aceste afirmații.

Potrivit Moscow Times, podul a fost parțial avariat mai devreme în cursul zilei, într-un atac care a ucis doi lucrători, au spus bloggeri pro-război.

Ulterior, vineri, podul s-a prăbușit după ce a fost lovit de o rachetă HIMARS furnizată de SUA, a informat canalul de știri Mash Telegram, aliniat Kremlinului, publicând imagini cu structura distrusă.

  

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here