Războiul din Ucraina a intrat în ziua 913. Au trecut 30 de luni de când Vladimir Putin a declanşat așa zisa „operaţiune militară specială”. După peste 900 de zile de conflict, Rusia nu a reușit să își atingă obiectivele pe front: continuă bombardamentele asupra Ucrainei, care nu intenționează să se predea. 

Armata ucraineană a realizat un progres remarcabil în regiunea Lugansk, avansând cu aproximativ doi kilometri pe teritoriul aflat sub controlul forțelor ruse, în urma unui contraatac ce a generat pierderi considerabile în rândul trupelor inamice. 

Contraatacul neașteptat al Brigăzii 3 de asalt a culminat cu distrugerea a numeroase echipamente militare rusești și cu neutralizarea a peste 300 de soldați ruși. Operațiunea s-a desfășurat în apropierea localității Novovodiane, la granița dintre regiunile Harkov și Lugansk, conform declarațiilor purtătorului de cuvânt militar Olekandr Borodin pentru postul de știri public Suspilne.

Colonelul Andri Bilețki, comandantul Brigăzii 3 de asalt, a subliniat că scopul principal al operațiunii a fost de a destabiliza capacitatea ofensivă a armatei a 20-a ruse. „Această misiune a fost îndeplinită cu succes”, a afirmat Bilețki. De asemenea, contraatacul a zădărnicit planurile Rusiei de a lansa un atac în zona Makivka, situată la doar patru kilometri sud de locul confruntării.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here