Cu toții am auzit despre diferite personalități ale vieții publice care au fost înnobilate de-a lungul timpului de către Familia Regală Britanică, dar, de data aceasta, a venit rândul unei capre să primească un titlu nobiliar. 

Pentru prima dată în istorie, Regele și Regina Angliei au acordat un titlu regal unei capre. Rasa acesteia va fi acum recunoscută în întreaga lume sub numele de Royal Golden Guernsey. Înainte de ceremonie, capra a fost spălată cu grijă de către proprietarul său, un copil în vârstă de 9 ani.

Regele Charles al III-lea și Regina Camilla au marcat prima lor vizită oficială ca monarhi în Guernsey printr-o ceremonie specială, în urma căreia o capră din rasa Golden Guernsey a primit, pentru prima dată, un titlu regal, scrie Sky News.

Animalul care a primit distincția regală, pe numele său Tamsin, a fost spălat cu un șampon special pentru a fi cât mai prezentabil în fața regelui. Proprietarul lui Tamsin, un băiat în vârstă de 9 ani, l-a ajutat apoi pe Regele Charles să pună un clopoțel în jurul gâtului caprei pentru a acorda ceremonial rasei un titlu regal.

De ce este specialaă această rasă de capre

Rasa Golden Guernsey are o istorie interesantă în Marea Britanie. Acestea au fost ascunse în case în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pentru a le salva de la sacrificare de către naziști.

Titlurile regale sunt acordate cu moderație și sunt atât de speciale, încât chiar trebuie să fie semnate de Cabinet, cu standarde stricte aplicate. 

Regele și Regina s-au aflat marți în a doua zi a turului lor de două zile în Insulele Canalului. Cei doi au fost întâmpinați de mulțimi uriașe, încântate de prima lor ocazie de a vedea cuplul regal.

Ce se întâmplă dacă-ți cântă cucuveaua? Originile superstiției au fost explicate de știință, iar concluziile sunt surprinzătoare

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here