Ginghis Han a fost unul dintre cei mai mari conducători ai tuturor timpurilor, fiind făuritorul marelui imperiul mongol. Însă, toată lumea știe că marile sale cuceriri s-au realizat urmând anumite reguli barbare și extrem de sângeroase pe care le aplica armata sa în expedițiile de cotropire.
Iată câteva dintre regulile impuse de Ginghis Han, pe care orice soldat al său trebuia să le respecte cu sfințenie și care au reprezentat cheia succesului său.
A cerut ca mormântul său să fie un loc secret
Mulți ar putea presupune că Ginghis Han a avut parte de funeralii impunătoare, iar mormântul său ar dăinui peste veacuri. De fapt, nu este așa. Acesta a fost înmormântat de supușii săi în mare secret, iar locul său de veci a rămas necunoscut. Nimeni nu știe unde este locul în care acesta a fost înmormântat. Tot ce și-a dorit a fost secretul absolut.
Se spune că hoardele loiale ale lui Ginghis Han ar fi bătătorit cu ajutorul a peste 1.000 de cai mormântul său pentru a ascunde orice semn. În cei aproximativ 800 de ani de la trecerea sa în neființă, nimeni nu a descoperit încă locul acestuia, deși, oamenii de știință și istoricii au venit cu diverse teorii și presupuneri legate de acest subiect.
Ginghis Han a dat legi care promovau egalitatea între bărbați și femei
Ginghis Han a stabilit legi celebre pentru a da dreptul tuturor, bărbat sau femeie, nobil sau om de rând, la drepturi egale. În primul rând, cei mai buni războinici au fost promovați, indiferent de trecutul lor familial sau de originile sale. Mai mult decât atât, femeile mongole puteau lua poziții politice sau religioase, pentru a-și realiza propriile ambiții.
Sfaturile celui mai înțelept om care a trăit pe Pământ. Pildele Regelui Solomon: Cine se bucură de o nenorocire, nu va rămâne nepedepsitOrdinele și legile trebuiau întotdeauna respectate de supuși
Un soldat mongol nu a pus niciodată la îndoială deciziile superiorului său și a trebuit să le ducă la îndeplinire. Cei care se opuneau erau aspru pedepsiți, de la biciuire, până la pedeapsa capitală.
Se retrăgeau tactic pentru a-și păcăli inamicul
Hoardele mongole aveau tactici de atac, ceea ce nu însemna că și-au atacat orbește rivalii. Soldații pricepuți au știut să se retragă tactic. Își atrăgeau inamicii în capcane, în locuri strategice. Trimiteau o oaste mai mică pentru a-i atrage în capcană pe rivali, apoi apărea restul oastei, care reprezenta forța principală și își nimiceau inamicii.
Susținea libertatea religioasă
Spre surprinderea noastră, dictatorul a permis poporului său să creadă în alți zei decât el. S-a înțeles bine chiar și cu liderii religioși ai țărilor pe care le-a cucerit. Ideea libertății religioase l-a ajutat cu adevărat să controleze mai ușor vastele regiuni din Asia, Orientul Mijlociu și Europa.
Citeste continuarea pe Almanah Online