Remedii care fluidizează sângele și previn apariția atacului vascular cerebral. Le poți consuma sub formă de ceai și sunt la îndemâna oricui.
Urzica – pentru persoanele care au probleme cu circulatia, urzica are efecte miraculoase. Se stie ca batranii o culegeau fara manusi, mai mult, strabunicile aveau o placere deosebita de a merge in picioarele goale prin urzici, cunoscand efectele anti-reumatice ale acestora. Mai stiau si ca atunci cand da coltul urzicii este bine sa fie consumata pentru schimbarea si subtierea sangelui.
Urzica se foloseste in anemii, cloroze si alte boli grave ale sangelui. Este o planta ce remineralizeaza intregul organism, si deci este foarte buna pentru oricine doreste sa isi mentina organismul sanatos si plin de energie. Urzica are efecte vasoconstrictoare, stimuleaza circulatia sangelui si are proprietati antiinflamatoare, scrie Sfat Naturist
Paducelul – este indicat in insuficienta cardiaca, anghina pectorala, dar si prevenirea infarctului: in urma unui studiu efectuat pe 1011 pacienti cu insuficienta cardiaca, carora li s-a administrarea 5 ml de tinctura de paducel (aproximativ o lingurita, de 4 ori pe zi, in cure de 6 luni), s-a evidentiat faptul ca remediul a imbunatatit irigarea cu sange a inimii, a favorizat activitatea muschiului cardiac si a prevenit infarctul. Se consuma 2-3 cani pe zi de infuzie de paducel.
Traista ciobanului si coada calului – Unii specialisti recomanda o cura mai indelungata cu traista ciobanului in ateroscleroza si boli de rinichi, deoarece are proprietatea de a restabili presiunea sangelui atat in tensiunea scazuta, cat si in cea ridicata. In amestec cu coada calului, proprietatile terapeutice ale plantei se maresc. Din acest amestec se macereaza 2 lingurite cu 2 pahare de apa rece, timp de 8 ore, apoi se strecoara.
Peste plantele ramase in vas se pune un pahar cu apa clocotita si se lasa 10-15 minute, apoi se strecoara. Se amesteca ambele lichide si se bea cate o jumatate de pahar pe zi, alternand cu o zi pauza. De asemenea, datorita calitatii de astringent, traista ciobanului este utilizata in vindecarea persoanelor care sufera de diaree.
Mesteacanul – este un antiinflamator cutanat si articular putand fi folosit cu succes la artroze, reumatism, hipertensiune, edemele cardiace, boli de ficat, dereglari uremice. De asemenea, acesta distruge stafilococul auriu fiind si un bun antibiotic. Se pun 2 lingurite de frunze maruntite de mesteacan la 250 ml de apa in clocot. Se va lasa apoi acoperit 20 de minute si se va strecura. Se adauga la acest ceai si un varf de cutit bicarbonat de sodiu. Se lasa apoi 6 ore si dupa se poate consuma.
Macerat de usturoi cu lamaie – se pune o capatana de usturoi pisata, 1 lamaie si 1 litru de apa clocotita. Se lasa la macerat 2 zile. Se ia 1 lingurita de 3 ori pe zi pe perioada indelungata, scrie sursa precizată.