Remedii naturiste împotriva alergiilor. Sunt la îndemâna oricui și pot fi folosite ori de câte ori aveți nevoie. Iată despre ce este vorba. Ceaiul de pătlagină
Ceaiul de pătlagină (Plantago major) este un remediu cunoscut din vechime pentru alergia respiratorie. Acesta se prepară din 250 ml de apă clocotită și o lingură de frunze de pătlagină. Astfel, se fierbe apa și apoi se adaugă planta, după care se oprește focul, se lasă să se infuzeze 15 minute, se strecoară și se bea călduț. Se recomandă pentru consum două-trei căni pe zi cu 30 de minute înainte de masă.
Pătlagina are proprietăți expectorante care ajută la eliminarea secrețiilor generate de alergii și complicațiile posibile de la nivelul aparatului respirator, cum ar fi rinita, bronșita, dar și sinuzita.
În caz de alergie a pielii, pot fi aplicate cataplasme cu frunze de pătlagină strivite, care se lasă să acționeze timp de 10 minute, după care se schimbă cataplasma și se aplică frunze noi. Se repetă de 3 până la 4 ori pe zi. Pătlagina are, de asemenea, proprietăți care reduc iritarea pielii și, prin urmare, pot fi folosite după expunerea la soare prelungită și arsuri ușoare, casnice.
Ceaiul de flori de soc
Printre alte ceaiuri pentru alergie care pot calma simptomele se numără și cel de flori de soc. Socul stimulează glanda suprarenală și facilitează răspunsul organismului în combaterea reacțiilor alergice. Pentru a prepara un ceai de soc este nevoie de o linguriță de flori uscate de soc și o cană cu apă clocotită.
Florile de soc se adaugă într-un ibric cu apă care clocotește, se stinge focul, se acoperă și se lasă la infuzat 15 minute, apoi se strecoară și se bea. Florile de soc pot fi culese la sfârșitul primăverii sau se pot cumpăra de la farmacie. Când este utilizat drept ceai pentru alergie se vor folosi florile uscate, cele proaspete nu sunt recomandate.
Sucul de ghimbir, mentă și morcov
Și sucul de ghimbir cu mentă se numără printre remediile naturale pentru alergii deoarece are proprietăți antiinflamatorii, care reduc complicațiile reacțiilor alergice, asigură descongestionarea căilor aeriene și dau o stare de bine.
Ca să faci un suc de ghimbir, mentă și morcov, ai nevoie de:
un morcovo lingură de ghimbiro ceașcă de ceai de mentă
Se pun ingredientele într-un blender până când se obține un amestec omogen, se strecoară și se bea. Se va prepara un astfel de suc de trei ori pe zi.
Ce este apa de trandafiri. Ce beneficii are și cum se prepară acasă acest elixir al frumuseții
Sursa: Doc.ro