Este din nou scandal în Coaliție pe tema impozitării salariilor! Nicolae Ciucă a spus clar că nu l-ar numi pe Marcel Ciolacu premier, asta pentru că liderul PSD a dat de înțeles că ar vrea să introducă impozitarea progresivă începând de anul viitor. Asta ar însemna ca impozitul pe unele salarii să ajungă la 20 sau chiar 25%. 

Marcel Ciolacu a spus în repetate rânduri, în ultima vreme, că dacă ar ajunge președinte ar numi un premier de la alt partid și chiar a dat de înțeles că nu este exclus ca acesta să fie chiar Nicolae Ciucă, potrivit Realitatea Plus. În replică, Nicolae Ciucă a afirmat că dacă el ar ajunge președinte nu l-ar numi niciodată premier pe Marcel Ciolacu, pentru că aduce în discuție ideea impozitării progresive.

Șeful Guvernului e revenit cu o replică acidă, afirmând că este normal ca Nicolae Ciucă să nu-l numească premier, pentru că nu va ajunge la Cotroceni și că, la urma urmei, premierul va fi ales de români.

 

În contextul renunțării la cota unică de impozitare, unii economiști au atras atenția că salariile ar putea fi taxate cu 20-25%., față de 16% cât este în prezent.

Pe de altă parte, liberalii susțin menținerea impozitării unice, care este și un punct important în programul lor economic.

Tensiuni în Coaliție. Liderii PSD și PNL, față în față după mai bine de o lună de atacuri: subiecte importante, pe masa discuțiilor

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here