Sarmalele de post pregătite de Anna Lesko sunt o alternativă delicioasă și sănătoasă la rețeta clasică, demonstrând că nu este necesară carnea pentru a savura un preparat gustos și hrănitor. Cu ingredientele potrivite și cele mai bune tehnici de gătit, Anna ne invită să descoperim cum putem transforma legumele și orezul în adevărate delicii culinare. De la alegerea foilor de varză până la amestecul aromat de condimente, fiecare pas este o oportunitate de a experimenta și de a ne bucura de tradiția sarmalelor, chiar și în timpul postului.
Pentru a prepara sarmale de post, ai nevoie de doar câteva ingrediente simple, pe care, de regulă, le ai în casă sau le poți găsi cu ușurință în piața din apropiere. Gospodinele care au murat varză nu mai trebuie să se îngrijoreze pentru acest aspect. Anna Lesko a împărtășit un videoclip explicativ pe canalul ei de YouTube, așa că este imposibil să greșești cu această rețetă.
Pentru sarmalele de post ai nevoie de o varză murată sau proaspătă, după preferințe, 350 grame orez, 4-5 morcovi, 3-4 cepe, 2 dovlecei, 2 legături de mărar, 2 legături de pătrunjel, 1 litru de suc de roșii, sare și piper. Și de îndemânare pentru a le împacheta frumos.
„Orezul l-am spălat în 5-6 ape, apoi am turnat apă fiartă peste el. Avem nevoie de varză, pe care am opărit-o 10 minute, nu mai mult, de ceapă, de morcovi, de dovlecei și de verdeață (toate tocate mărunt). Legumele le tragem un pic de tot în tigaie. Am adăugat toate legumele din tigaie în orez, iar la final am pus foarte multă verdeață. Se umplu foile de varză, se împachetează și se pun în oală. Adăugăm bulion de casă și un pic de apă. Acestea sunt sarmalele mele de post. Poftă bună!”, explică Anna Lesko, în rețeta video de pe canalul ei de Youtube.