Murăturile asortate reprezintă un deliciu tradițional, apreciat nu doar pentru gustul său inconfundabil, ci și pentru modul în care completează mesele de sărbătoare sau întâlnirile cu prietenii. Bucătarul Horia Vîrlan își îmbunătățește rețeta cu pasiune și cunoștințe acumulate de-a lungul anilor, transformând fiecare ingredient într-o experiență gustativă unică.  Cu un accent pe ingredientele secrete care aduc un gust deosebit saramurii, Horia transformă fiecare borcan într-o explozie de arome, perfect echilibrate pentru a înveseli mesele de iarnă. Castraveții crocanți, alegerea ideală pentru acompanierea diverselor preparate, devin vedete sub îndrumarea sa, iar fiecare mușcătură este o călătorie în lumea gusturilor autentice. 

“Secretele mele. În primul rând, legumele trebuie să fie foarte proaspete, apoi trebuie să fie bine spălate şi zvântate. Sarea folosită este bine să fie de salină (fără iod), iar borcanele trebuie să fie perfect spălate şi opărite. De aici încolo, nu mai este decât experienţă şi muncă”, a spus Horia Vîrlan pentru Click.

Ingrediente:  Pentru un borcan de 5 litri sunt necesari:

1,5 kg castraveciori mici, culeşi cu o zi înainte, spălaţi şi zvântaţi bine,

4 ardei iuţi, spălaţi şi zvântaţi bine,

2 buc. conopidă mici spălate, rupte în bucheţele şi zvântate,

3 buc. ardei capia spălaţi şi zvântaţi,

4-6 ardei iuţi roşii spălaţi şi zvântaţi,

3 buc. morcovi medii spălaţi şi zvântaţi, apoi tăiaţi în două,

1 buc. varză roşie mică, spălată şi tăiată în sferturi,

1 căpăţână usturoi curăţat,

1 ţelină medie cu frunze verzi, curăţată şi tăiată felii groase,

3 buc. hrean,

2 crengi de mărar cu floare,

1 l de oţet de murături,

2 l de apă,

3 linguri de sare,

3 linguri de zahăr tos, condimente pentru murături. 

Casa de Pensii anunță verificări la sânge în dosarele pensionarilor. Au fost găsite 4 tipuri de erori

Preparare: Fierbeţi apa şi oţetul şi amestecaţi cu sarea şi zahărul, iar la sfârşit puteţi adăuga condimente pentru murături. Aşezaţi ½ din mărarul, hreanul, usturoiul şi ardeii iuţi pe fundul borcanului, apoi puneţi, alternând, toate legumele. Adăugaţi restul de mărar, hrean, usturoi şi ardei iute, apoi turnaţi zeama şi scuturaţi bine borcanul pentru a permite bulelor de aer să se elibereze. Puneţi capacul şi aşezaţi borcanul într-un loc răcoros, iar după o lună aveţi murături asortate.

Sfaturi pentru castraveți murați crocanți și gustoși

Pentru castraveți murați crocanți și gustoși trebuie să:- speli bine castraveții- să opărești castraveții timp de 15 secunde și să-i scurgi bine de apă- să opărești restul ingredientelor (căței de usturoi, hrean, ardei iute, care este opțional, frunze de vișin)

– să folosești apă curată și fără clor, dar și sare de salină, fără iod- să așezi cu grijă castraveții în borcan, intercalând restul ingredientelor- să torni saramura fierbine deasupra, mișcând borcanul ca să nu rămână bule de aer- saramura se face adăugând o linguriță cu vârf de sare, la litrul de apă.

Floarea care curăță petele inestetice ale pielii. Câteva picături din uleiul acesteia fac minuni

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here