Una dintre cele mai populare reţete, cea de ardei umpluţi, este pe gustul tuturor. Vezi cum să faci şi tu ardei umpluţi pentru a te bucura de gustul lor deosebit!
Nu prea mănânci ardei de obicei? Această reţetă de ardei umpluţi te ajută să-i incluzi cu uşurinţă în meniu. Ardeii aduc un plus de fibre, potasiu, magneziu, minerale esenţiale. Pe lângă faptul că au puţin sodiu, îţi aduc şi un plus de vitamine (A, B6) şi sunt recomandaţi pentru sănătatea rinichilor, având şi capacitatea de a elimina toxinele acumulate în sânge, ceea ce duce, în final, la îmbunătăţirea funcţiei renale, potrivit clickpentrufemei.ro.
Sufleu de mere. Rețeta unui desert pufos și delicios
Descoperiri interesante din studiile pe animale sugerează că un consum frecvent de ardei graşi poate fi eficient în prevenirea pierderii memoriei. Compușii din ardeii copți (fenoli, carotenoizi, flavonoide) inhibă o enzimă care eliberează proteine amiloide, acelea care contribuie la creşterea riscului de Alzheimer.
Cât orez se pune la 1 kg de carne pentru sarmale. Secretul folosit de marii bucătari
Ingrediente pentru patru porţii
6-8 ardei
600 g carne tocată, amestec vită și porc
200 g orez
2 cepe
20 g făină
sare
piper
50 ml ulei
300 g smântână, pentru gătit
200 ml apă
100 ml sos de roșii
boia de ardei iute
Cel mai bun tip de carbohidrați, în funcție de obiectivele tale
Mod de preparare
Pasul 1
Speli ardeii, îi scurgi, apoi îndepărtezi cotoarele și semințele. Încingi uleiul în tigaie și călești cepele tocate până devin sticloase, apoi adaugi orezul spălat în prealabil. Lași orezul la călit cinci minute.
Pasul 2
Amesteci orezul răcorit cu carnea tocată, adaugi făina, sare și piper, după gust.
Pasul 3
Umpli ardeii cu carne și lași puțin loc să se umfle orezul. Combini smântâna cu sosul de roșii, apa și adaugi boia, după gust.
Mousse de dovleac. Un desert de sezon delicios de nu te mai saturi
Pasul 4
Torni smântâna în oală, peste ardei, acoperi și lași ardeii să fiarbă, la foc mic, aproximativ o oră.