Postul Paștelui este cel mai important și aspru post din an. Majoritatea românilor îl țin, deoarece vor să întâmpine cum se cuvine Învierea Domnului. Timp de 48 de zile, credincioșii renunță la alimentele de origine animală și consumă doar produse vegetale. Însă, cine a spus că mâncarea de post nu poate fi la fel de delicioasă și hrănitoare ca și cea de dulce.
Astăzi ne-am gântit să îți propunem o rețetă cu totul și cu totul inedită, pe care trebuie neapărat să o încerci în acest post, deoarece este un adevărat deliciu. Este vorba despre conopidă cu usturoi și ciuperci.
Ca să prepari această rețetă nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și nici nu trebuie să îți faci griji că o să petreci extrem de mult timp în bucătărie. Tot ce trebuie să faci este să urmezi indicațiile de mai jos, iar la final vei obține un preparat inedit cu care îi vei impresiona pe cei dragi.
Ingrediente:
o conopidă medie200 de grame de ciuperci champignon 3 căței de usturoi2 linguri de ulei de măslineo jumătate de lingurița de sareo jumătate de linguriță de piper negru măcinato jumătate de linguriță de boia dulce sau afumată pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Pentru început, trebuie să te ocupi de conopidă și să o speli, iar mai apoi să o rupi în mici buchețele. După, va trebui să speli și să tai ciupercile, iar usturoiul va trebui curățat și tocat mărunt.
Următorul pas este să pui într-o tigaie încăpătoare uleiul de măsline la încins. Usturoiul se va pune primul în tigaie si va avea nevoie de 30 de secunde pentru a se căli. Peste el, vei pune ciupercile și le vei lăsa la gătit pentru 5-7 minute.
Atenție! Ciupercile sunt numai bune atunci când devin aurii și lasă apă. La final, vei pune buchețelele de conopidă în tigaie, iar peste ele vei adăuga restul condimentelor. 10-12 minute vor fi suficiente pentru ca acestea să se gătească, însă, va trebui să amesteci ocazional.