Hummusul libanez este o rețetă foarte apreciată. Acesta se poate prepara acasă și este gustos, hrănitor, bogat în proteine și vitamine. Iată rețeta. 

Simplu de preparat și gustos, humusul este ideal pentru zilele de post, dar și pentru acele momente când ai poftă să mănânci ceva sățios și hrănitor. Dacă vrei să reduci și mai mult timpul de pregătire pentru rețeta preferată de humus, poți opta pentru năut la conservă, care are același gust precum cel proaspăt fiert. În acest caz, se lasă peste noapte la înmuiat, cu apă rece, apoi se fierbe cu puțin bicarbonat.

Alimente cu cel mai ridicat conținut de calciu. Ce trebuie să mănânci pentru a avea oase puternice și a evita apariția osteoporozeiRețeta de hummus

Pentru preparare, ai nevoie de:

250 grame naut1 linguriță de bicarbonat de sodiu80 grame pastă de susan1 cățel de usturoizeama de la jumătate de lămâie2-3 linguri de ulei de măslinesare și piper după gustRețeta orientală de Tabouleh, cea mai apreciată salata în țările arabe. Este un adevărat energizant natural

Aceasta este rețeta de bază de la care pornesc toate celelalte varietăți. Pentru început, fierbeți năutul cu o linguriță de bicarbonat de sodiu, apoi clătiți-l bine și lasați-l să se răcească. Adaugați în blender năutul, zeama de lămâie, usturoiul, pasta de susan, uleiul de măsline, sarea și piperul, apoi mixați până devine o pastă fină. Scoateți apoi hummusul într-un bol. Puteți asezona cu ulei de măsline, boia dulce, pătrunjel sau busuioc sau boabe de naut puse deasupra. De asemenea puteți presăra deasupra muguri de pin, trași la tigaie sau orice alt tip de semințe.

 

 

sursa: 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here