Odată cu venirea vremii calde, România se întoarce la vechiul său ritual: grătarele la iarbă verde și petrecerile mari de unde nu trebuie să lipsească delicioșii mititei. În acest sens, chef Adi Hădean împărtășește unul dintre cel mai mare secret al său: ce este necesar pentru a obține micii perfecti, care vor face pe toți cei care îi vor gusta să se lingă pe degete. 

Mulți nici nu mai țin cont de vremea din termometre și stau afară, încălzindu-se la focul de la grătar cât este ziua de lungă. Principala alegere? Tot delicioșii mititei! Și pentru că sunt mai buni când sunt preparați acasă, trebuie neapărat să descoperi rețeta propusă de chef Adi Hădean.

Vestitul bucătar are un blog unde își publică rețetele și foarte multă lume ține cont de sfaturile sale când vrea să pună pe masă preparate gustoase. Una dintre cele mai apreciate rețete este cea intitulată „mititei de casă”. 

Iată ingredientele de care ai nevoie:500 g carne de vită500 g carne mai grasă de oaie200 – 250 ml de fond de vită/pui (supă concentrată, groasă și gelatinoasă, făcută din oase cu măduvă și cartilaje) sau apă rece3 – 4 căței de usturoio linguriță de sareo linguriță de cimbru uscato linguriță de boabe de pipero linguriță rasă de boabe de coriandruo linguriță rasă de măghiranboia dulce2 – 3 ardei iuți, mici și uscați (opțional)un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu (cam 3g)

Adrian Streinu Cercel, declarații despre urmele lăsate de Covid în organism: „Am vrut să atrag atenţia asupra importanţei microorganismelor pe care le avem”

Modul de preparare

Este cât se poate de simplu! Iată ce ai de făcut:

Se dă carnea prin mașina de tocat (prin sita cea mică). Printre bucățile de carne se strecoară și cățeii de usturoi.Se pun toate condimentele și ierburile uscate într-un mojar, se pisează și se amestecă bine.Se adaugă mixul obținut peste carne.Treptat, se încorporează fondul de vită în pasta de mici. În funcție de cum e carnea, poate fi nevoie de 200ml până la 250ml. Amestecul ar trebui să fie ferm, omogen și legat, asemeni unui aluat.Apoi pasta de mici trebuie să stea la odihnă (minim 2 ore, dar ideal ar fi să stea peste noapte).A doua zi, se adaugă bicarbonatul de sodiu și se amestecă bine toată compoziția înainte ca mititeii să fie formați.Se modelează cu mâna/cu mașina de cârnați/cu un poș improvizat dintr-o pungă. Aici intervine un mic secret: micii ar trebui făcuți pe un grătar sub care se află jar. Din păcate, cel electric nu le va oferi același gust, oricât este de încins.Cu mâinile unse cu foarte puțin ulei, se modelează mititeii, care vor sta pe grătar între 6 și 8 minute (din aceste cantități ar trebui să iasă aproximativ 18 bucăți, în funcție de mărimea dorită).

Simplu, nu-i așa? Dacă urmezi toți pașii de mai sus, tot ce mai rămâne de făcut este să îi savurezi calzi, cu pâine și muștar. Sunt delicioși! Poftă bună!

Legea anti-păcănele este contestată la Curtea Constituțională. Ce reclamă magistrații

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here