Se pare că rețeta de pască fără aluat este cea mai dorită rețetă acum în preajma Paștelui. Și pentru că pasca cu brânză este un preparat care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște, iar varianta clasică nu te mai încântă, poți încerca o rețetă de pască cu brânză, fără aluat. Pasca cu brânză fără aluat este de fapt… cheesecake
Tradiția ca pe masa de Paște să se afle și pasca vine de la evrei. Legenda spune că aceștia, grăbindu-se să plece spre Egipt, nu au mai avut timp să dospească aluatul pentru a face pâine și astfel a luat naștere pasca. Pentru evrei, acest preparat se mai numește și pâinea sărmanilor’.Dacă în acest an vrei să încerci ceva nou în materie de preparate culinare, dar nu vrei să pierzi farmecul tradițiilor, poți găti o rețetă de pască mai aparte.
Pasca cu brânză fără aluat este o rețetă delicioasă și care se prepară foarte simplu. Chiar dacă pasca tradițională este cea cu aluat, adevărul este că e ceva de muncă la ea. Și asta deoarece se face cu aluat de cozonac, care trebuie frământat. Care durează ceva timp să îl prepari… În cazul în care te și pricepi. Rețeta de pască de mai jos este una fără aluat și seamănă mai degrabă cu un cheesecake. O vei prepara în doi timpi și trei mișcări și 100% îți va reuși.
700 g de brânză de vaci 150 g de stafide hidratate în 100 ml de vișinată sau orice tărie aromată ai prin casă 150 g de făină 5 ouă 1 linguriță de esență de vanilie 9 linguri de zahăr 1 linguriță de coajă rasăde lămâie 1 linguriță de zeamă de lămâie 1 plic de praf de copt 1 praf de sare extra făină și unt pentru tapetat forma în care vafi gătită pasca
Mod de preparare
Citiți continuarea aici