Într-o lume în care tradițiile culinare se transmit din generație în generație, rețeta pentru clătitele delicioase rulate cu carne din 1938 ne oferă o fereastră către gusturile și obiceiurile străbunicilor noștri. Aceste clătite nu sunt doar un simplu preparat, ci o adevărată comoară gastronomică ce evocă amintiri de familie, mese îmbelșugate și momente de sărbătoare.  

Este o rețetă simplă, delicioasă, care poate fi pregătită în numai câteva minute. Clătitele rulate cu carne sunt un preparat tradițional perfect pentru acele momente în care ne dorim o masă rapidă și gustoasă.

Iar dacă urmăm câțiva pași simpli, vom putea savura aceste clătite perfecte în mai puțin de o oră! Clătitele rulate cu carne sunt o rețetă tradițională, pe care gospodinele din țara noastră o apreciau încă din 1938.

Ingrediente

Pentru a pregăti această rețetă delicioasă nu avem nevoie decât de șase ouă, jumătate de litru de lapte, cinci sute de grame de făină, două sute de grame de untură, cât și două linguri de smântână, pe care le vom folosi pentru a face umplutura. Desigur, pe lista ingredientelor mai se află și alte produse, însă, din fericire, acestea sunt la fel de simple!

Când se fac mucenici și de ce? Rețeta desertului cu semnificație religioasă

Mai precis, trebuie să mai avem la îndemână și cinci sute de grame de carne de porc, cât și cinci sute de grame de carne de vită. De asemenea, mai avem nevoie și de puțin mărar tocat cât mai mărunt, sare, piper, cât și încă puțină smântână, pe care o vom presăra peste clătite. După ce avem toate aceste produse la îndemână, putem începe să gătim!

Primul pas pe care trebuie să îl urmăm este să pregătim compoziția pentru clătite, din ouă și lapte. Apoi, acestea trebuiesc prăjite în mod obișnuit, iar apoi le vom lăsa să se răcească puțin. Mai departe, vom amesteca carnea de porc și de vită, iar apoi o vom rumeni puțin în untură.

Atunci când carnea s-a făcut, vom lua tigaia de pe foc și vom adăuga smântâna, piperul și sarea. Vom amesteca totul bine, iar apoi punem îndeajuns de multă umplutură în clătite și le vom rula, spun gospodinele iscusite. Acestea vor fi puse într-o tavă unsă cu puțin untură, turnăm peste ele puțină smântână și vom pune clătitele la cuptor vreme de 10 – 15 minute.

La final, vom avea o rețetă delicioasă, peste care putem presăra și puțină verdeață.

Plăcintă cu dovlecei și cârnați, rețeta copilăriei de care nu o să te mai saturi. Se prepară rapid și e tare gustoasă

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here