Checul pufos cu rom cucerește prin aroma sa inconfundabilă și textura ușor aerată. Această rețetă, semnată de cunoscutul chef Radu Anton Roman, îmbină ingredientele simple cu o notă elegantă de rom, transformând fiecare felie într-o experiență de neuitat. Fie că este servit la o ocazie specială sau pur și simplu ca un răsfăț personal, checul pufos promite să aducă bucurie și satisfacție oricui îl savurează.  

Checul este mereu o idee bună când ai poftă de ceva dulce. Nu se prepară greu, are puţine ingrediente şi este gata repede.

O idee de chec este cea a lui Radu Anton Roman, apărută în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”.

Ingrediente

1 kg făină

1,5 pachet unt

8 ouă

100 g stafide

1 păhărel mic de rom

coaja de la 1 lămâie

praf de copt

zahăr vanilat

1 ceaşcă mare zahăr (300 g)

50 g mieji de nucă măcinaţi

Mod de preparare

Se freacă untul cu jumătate din zahăr şi 8 gălbenuşuri până se face pastă Praful de copt se dizolvă în rom. Se adaugă coaja de lămâie, zahăr vanilat, romul cu praf de copt, nuca, stafide, şi se amestecă bine. Albuşurile se bat spumă deasă cu restul de zahăr. Se amestecă toate şi, încet, încet, se adaugă făina, câte un pic.

“Tăvile se tapetează cu hârtie unsă cu unt şi se umplu cu aluat. Cuptorul trebuie să fie încins la început şi molcomit apoi; când s-a rumenit şi a prins coajă, e gata checul, să-nceapă sărbătoarea!”, nota în cartea sa renumitul gastronom român.

Tort de mere. Rețeta aromată, delicioasă și ușor de preparat. Ideal pentru ziua de 8 Martie

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here