Plăcinta de dovleac este un desert clasic de toamnă. Iubim gustul aromat și consistența bogată a acestui delios desert, nu-i așa? Se face dintr-un aluat fraged și o umplutură delicioasă de dovleac condimentată cu scorțișoară, nucșoară și alte arome. Rețetă pentru plăcinta de dovleac
Ingrediente:
1 dovleac mic (aproximativ 2-3 kg)2 ouă mari1 cană de zahăr granulat1 lingură de scorțișoară măcinată1/2 linguriță de nucșoară măcinată1/2 linguriță de ghimbir măcinat1/2 linguriță de sare1 cană de lapte1 foaie de plăcintă cumpărată sau făcută acasă
Rețetă de orecchiette cu unt, pancetta și cașcaval! Paste delicioase și ușor de preparat
Mod de preparare:
Începe prin a pregăti dovleacul. Taie-l în bucăți mai mici și îndepărtează semințele. Poți coace bucățile de dovleac la cuptor la 180°C timp de aproximativ 45 de minute sau până când devin moi. Alternativ, poți fierbe dovleacul în apă clocotită până când este moale.
Ce fructe și legume de toamnă care sunt considerate medicamente naturale
După ce dovleacul este gata, lasă-l să se răcească și apoi pasează-l sau mixează-l pentru a obține o piure fin. Într-un castron mare, bate ouăle și adaugă zahărul, scorțișoara, nucșoara, ghimbirul și sarea. Amestecă-le bine pentru a obține un compus omogen.
Adaugă piureul de dovleac și amestecă până când toate ingredientele sunt bine combinate. Încălzește laptele, dar nu-l lăsa să fiarbă. Adaugă-l treptat la amestecul de dovleac și ouă, amestecând încontinuu.
Citește continuarea aici