Dacă vrei o masă de post gustoasă, hrănitoare și ușor de preparat, îți propunem două rețete delicioase: orez cu legume și gogoși pufoase. Ambele se fac rapid, cu ingrediente simple, și sunt perfecte pentru orice moment al zilei. Orez cu legume – simplu, gustos și sățios

Orezul cu legume este un preparat versatil, ideal pentru post sau pentru cei care preferă o alimentație mai ușoară. În doar câteva minute, poți obține o mâncare sănătoasă și aromată.

Ingrediente:

    1 ceapă tocată mărunt    1 ardei gras tăiat cubulețe    2-3 căței de usturoi pisați    1 cană de orez Basmati    1 pahar de suc de roșii    ½ cană porumb congelat    ½ cană mazăre congelată    2 linguri ulei de măsline    Sare și piper, după gust

Mod de preparare:

    Încinge uleiul într-o tigaie și călește ceapa până devine aurie.    Adaugă ardeiul și lasă-l să se înmoaie ușor.    Pune usturoiul, sare, piper și sucul de roșii, amestecând bine.    Adaugă orezul spălat, apoi porumbul, mazărea și o cană de apă.    Acoperă cu un capac, lasă să fiarbă la foc mare până dă în clocot, apoi redu focul la minim și mai fierbe timp de 15 minute.    Oprește focul și lasă preparatul să se odihnească 5 minute înainte de servire.

Gogoși pufoase de post – desertul ideal

Pentru un final dulce, aceste gogoși fragede sunt alegerea perfectă. Se prepară ușor și sunt irezistibil de bune!Ingrediente:

    500 g făină    1 plic drojdie uscată (sau 25 g drojdie proaspătă)    350 ml apă călduță    40 ml ulei    1 linguriță zahăr    1 linguriță esență de vanilie    Coaja rasă de la o lămâie și o portocală    Un praf de sare    Ulei pentru prăjit    Zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

    Într-un bol mare, amestecă făina cu sarea, zahărul și drojdia.    Adaugă apa călduță, vanilia, coaja de lămâie și portocală, frământând ușor.    Încorporează treptat uleiul și frământă până obții un aluat elastic.    Acoperă-l cu un prosop și lasă-l la dospit aproximativ o oră, până își dublează volumul.    Întinde aluatul pe o suprafață presărată cu făină și decupează gogoșile cu ajutorul unui pahar.    Lasă-le la crescut 15-20 de minute, apoi prăjește-le în ulei încins până devin aurii.    Scoate-le pe un șervețel absorbant, apoi presară zahăr pudră din belșug.

Aceste două rețete sunt ideale pentru zilele de post, oferind un echilibru perfect între savoare și simplitate. Poftă bună!

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here