Sezonul dudelor este în plină desfășurare, și odată cu el și oportunitatea de a savura delicioasa dulceată de dude. Aceasta poate deveni ingredientul principal al sandwichurilor pregatite la micul dejun sau toppingul preferat al celor mici, atunci cand savureaza grisul cu lapte.
Iata cum se prepara delicioasa dulceata de dude!
Dulceata de dude – un desert subestimat
Ingrediente necesare:
1 kg de dude (albe sau negre);750 gr de zahar;300 ml de apa;1 lingura de coaja de portocala, rasa.
Ai nevoie si de cateva borcane sterilizate, cu capace filetate.
Metoda de preparare:Pune intr-o cratita apa si zaharul, lasandu-le la fiert, la foc mic, pentru ca cel din urma sa se topeasca. Odata obtinut siropul, pune in cratita dudele si coaja rasa de portocala.Dulceata trebuie sa fiarba timp de 7-8 minute, pana cand fructele se inmoaie. Indeparteaza spuma si amesteca in continuu, pentru a omogeniza compozitia. Cand fructele au textura potrivita, poti pune dulceata in borcane, ne sfătuiesc gospodinele pricepute.Infileteaza capacul, lasa recipientele cu capul in jos timp de 10-15 minute, apoi asaza-le in pozitie normala, avand grija sa le invelesti cu o patura. Lasa-le astfel la racit pana a doua zi, cand le poti muta in camara.
Pofta buna!
Asadar, nu este chiar atat de greu sa prepari o dulceata de dude, dupa cum ai putut observa. Iti garantam ca te vei indragosti de gustul ei, care iti va aduce aminte de cel al fructelor de padure!