Pentru cei ce nu știu, aceste gogoși turcesi insiropate sau lokma reprezintă ceva obișnuit pentru locuitorii din Izmir, Turcia. Mai mult, am spune că reprezintă un stil de viață deoarece deșertul este foarte popular. 

Gogoși turcești însiropate (lokma). Cum să le prepari acasă la ține, care este rețeta pe care să o urmezi, dar și de ce ingrediente ai nevoie pentru a le pregăti. Ce trebuie să știi și cum se însiropează în mod corect!

                                                       Timp de preparare20 minuteTimp de gătire10 minuteTimp total30 minute Autor: EllaBucătărie: TurceascăPorții: 6-8IngredienteIngrediente gogoși turcești însiropate500 apă caldă625 g făină1 linguriță drojdie uscată instant500 ml ulei pentru prăjitfistic măcinat (opți                                                                                                                                          Pentru cei ce nu știu, aceste gogoși turcești  lokma reprezintă ceva obișnuit pentru locuitorii din Izmir, Turcia. Mai mult, am spune că reprezintă un stil de viață deoarece deșertul este foarte popular.

Totodată, rețeta nu este foarte complicată, dar trebuie să știi că gogoșile devin crocante dacă le prăjești în uleiul încins. Nu încerca să le pui în uleiul care nu s-a încălzit de ajuns deoarece aluatul este foarte moale și acestea vor deveni lipicioase.

De regulă, gogoșile sunt scoase imediat după prăjire și puse direct în sirop. Totuși, îți recomandăm să le lași câteva secunde pentru că excesul de ulei să se scurgă, să le scuturi un pic și abia apoi să le pui în sirop.

Așadar, primul lucru cu care vei începe această rețetă va fi să prepari siropul. Pentru asta, o să ai nevoie de o cratiță în care să pui cei 500 ml de apă, după care adaugi zahărul și felia de lămâie.

Lasă totul la fiert și amestecă ocazional până ce zahărul se dizolvă în totalitate. Scoate felia de lămâie și lasă siropul la răcit, pentru că între timp pentru a prepară aluatul îți va trebui un castron mai încăpător, în care pui drojdia instant și o dizolvi. Amestecă totul cu ajutorul unui tel și adaugă treptat făină, pentru a evita formarea cocoloașelor. Ar trebui să obții un luat moale.

Următorul pas va fi să acoperi castronul cu o folie alimentară și să lași aluatul să crească timp de 1-2 ore. Totul este gata, așa că pasul următor va fi să prăjești gogoșile.

Lasă uleiul la încins, apoi cu o ajutorul unei linguri formează gogoși de dimensiuni mici. Pune-le direct în uleiul încins, pentru că trebuie să te miști destul de repede.

Când încep să devină aurii, gogoșile se scot de la prăjit și se lasă la scurs timp de 20-30 de secunde. Scutură-le bine pentru a scapă de excesul de ulei. De asemenea, poți folosi și prosoape de hârtie.

Pune-le apoi în siropul rece și lasă-le acolo timp de 1-2 minute. Amestecă ocazional pentru că gogoșile să fie acoperite de sirop pe toată suprafață.

Deșertul este gata, așa că mai rămâne să pui puțin fistic măcinat pe deasupra și sunt pregătite de servire. Un dulce simplu și plin de savoare!

SURSA

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here