România demonstrează că poate construi rapid atunci când există un interes major: Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va avea un nou spital de urgență, care urmează să fie finalizat până în 2026.  

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a declarat marți că proiectul beneficiază de finanțare și că a fost selectată o echipă de constructori experimentați pentru a duce la bun sfârșit această inițiativă. “Avem tot ce ne trebuie, acum trebuie doar să finalizăm,” a precizat ministrul.

Predoiu a participat la conferința de lansare a proiectului “Sediul nou pentru Spitalul de Urgență al MAI” și a subliniat importanța acestuia atât pentru Ministerul Afacerilor Interne, cât și pentru sistemul medical românesc. Spitalul va contribui la îmbunătățirea asistenței medicale pentru angajații MAI, dar și pentru locuitorii județului Ilfov.

Un nou spital în județul Ilfov

Noul spital va avea o capacitate de 490 de paturi, dintre care 400 pentru spitalizare continuă, 50 pentru Terapie Intensivă și 40 pentru internări de zi. Predoiu a descris proiectul ca fiind “aproape revoluționar” în organizarea sa internă, subliniind că spitalul va adopta un model de organizare pe echipe, în locul secțiilor rigide tradiționale din sistemul medical actual.

Ministrul a subliniat că există toate resursele necesare pentru realizarea spitalului: finanțare, echipe de constructori cu experiență și personal medical calificat, pregătit să înceapă activitatea în noua unitate. “Am tot ce ne trebuie, acum trebuie doar să finalizăm acest proiect”, a spus Predoiu, mulțumind echipei de constructori pentru munca promptă și profesionalismul de până acum.

Termenul de finalizare a spitalului este stabilit pentru 2026, iar ministrul și-a exprimat încrederea că proiectul va respecta toate standardele tehnice și bugetare, fiind finalizat la timp.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here