Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a emis o hotărâre care obligă statul român să restituie în natură 17.000 de hectare de teren, în termen de 12 luni de la data în care decizia devine definitivă. În caz contrar, statul român va trebui să achite despăgubiri de peste 61 de milioane de euro, majoritatea sumelor fiind destinate pădurilor din Maramureș, revendicate încă din anii 2000 de Composesoratul de la Borșa. Statul român are posibilitatea de a contesta hotărârea la Marea Cameră.
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a impus României să restituie 17.000 de hectare de pădure Composesoratului de la Borșa. O treime din această suprafață a fost acordată anterior multimiliardarului Frank Timiș, însă instanțele au decis definitiv ca terenurile să revină urmașilor foștilor proprietari, care sunt peste 20.000 la număr.
Romsilva are termen de 12 luni pentru a restitui aceste păduri, pe care proprietarii intenționează să le administreze conform regulilor stricte, interzicând tăierile abuzive.
În caz contrar, statul va fi obligat să plătească reclamanților compensații în valoare de 61,5 milioane de euro.