Șefa Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a anunțat marți seară că România se va confrunta cu temperaturi extrem de ridicate în luna august, în contextul reîntoarcerii fenomenului de caniculă. Potrivit prognozei ANM, cele mai intense perioade de căldură sunt așteptate în săptămânile 5-12 august și 12-19 august, când mercurul din termometre ar putea atinge valori de 37 până la 39 de grade Celsius. Cum va fi vremea în luna august

„După o săptămână ușor mai suportabilă, fenomenul de caniculă va reveni odată cu începutul lunii august. Este de așteptat ca temperaturile să se ridice la 37-38 de grade Celsius, și chiar 39 de grade în sudul extrem al țării”, a declarat Elena Mateescu în cadrul unui post TV. Directorul ANM a subliniat că zonele cele mai afectate vor fi Banat, Oltenia, Muntenia și părți din Dobrogea, dar nu se exclud nici regiunile estice ale țării.

Mateescu a precizat că luna august va începe cu temperaturi ce vor depăși 35 de grade Celsius și nu se exclude posibilitatea unui val de căldură persistent. „Este important să luăm în considerare durata acestui val de căldură, care ar putea fi de lungă durată și să afecteze sudul, sud-vestul și vestul țării cu temperaturi de 36-37-38 de grade Celsius”, a adăugat ea.

În plus, Elena Mateescu a avertizat că se va menține deficitul de precipitații, ceea ce va accentua și mai mult efectele căldurii extrem de ridicate în ultima lună a verii. Temperaturile ridicate și lipsa precipitațiilor vor contribui la intensificarea efectelor caniculei asupra mediului și sănătății publice.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here