Pensionarii nemulțumiți de pensiile recalculate pot contesta deciziile! Aceștia au 45 de zile pentru a merge în instanță, însă oficialii îi îndeamnă pe români să meargă întâi la casele de pensii pentru a verifica din nou deciziile. Între timp, primele documente de recalculare au fost deja transmise pensionarilor, iar unele pensii scad chiar și cu câteva mii de lei. Este și cazul unui pensionar din Suceava care va ajunge de la o pensie de 7.000 de lei la o pensie de puțin peste 2.600 de lei.  

Valeriu Rusu, pensionar din Suceava, are pensia mai mică după recalculare. Aceasta a scăzut de la 7000 de lei, la 2600 de lei.

“Un șoc, dar și o ură grozavă împotriva politicienilor. I-aș dori domnului Budai să vină măcar o săptămână într-o mină și să care minereu într-o roabă, așa cum am cărat eu timp de 22 de ani. Am 20 de ani și 5 luni lucrate în condiții speciale. Din 53 de puncte mai am doar 33. Deci, o pensie de urmaș… presupun că eu o să mor mai devreme. Nevasta mea ce pensie de urmaș va primi? De la 2600? Nu…”, a spus pensionarul.

Românii au primit actele care le arată, concret, cu cât le crește pensia VIDEO 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here