Micii la grătar au devenit un fel de simbol al celebrării de 1 Mai. Ziua Internațională a Muncii deține recordul pentru cele mai multe comenzi de mici din an.
Ziua Internaţională a Muncii deţine recordul pentru cele mai multe comenzi de mici din an, potrivit datelor transmise de o platforma locală de livrare, care arată că românii comandă de şapte ori mai mulţi mici faţă de o zi obişnuită.
“Am observat în ultimii 3 ani o creştere semnificativă pentru comenzile de mici şi anticipăm că tendinţa se va menţine şi în acest an, aşa că ne pregătim de o nouă zi de 1 Mai în care vom livra un număr record de pofte. La nivel de trenduri ascendente, vedem o deschidere spre testarea reţetelor reinventate disponibile în platforma noastră: de la sandvişuri cu mici şi sos de trufe şi până la mici pe pâine”, a declarat Cristina Sauciuc, Head of Brand Tazz.
Preţul mediu pentru o porţie de 3 mici este de 25 de lei, în timp ce bonul mediu înregistrat de 1 Mai pe Tazz pentru o comandă de mici are o valoare de 86 de lei. La polul opus, cea mai scumpă comandă de mici plasată de 1 Mai a avut o valoare de 188 de lei pentru un platou de 20 de mici.
Potrivit sursei citate, românii încep în forţă ziua de 1 Mai, în intervalul 9:00 – 11:00 înregistrându-se 24% din totalul comenzilor de peste zi. Topul momentelor de consum este însă condus de intervalul 12:00 – 15:00, când se înregistrează 49% din comenzile de mici. Micii sunt alegerea preferată şi pentru cină, în intervalul 16:00 – 19:00 înregistrându-se 20% din totalul comenzilor.
Deşi 1 Mai este ziua de aur pentru comenzile de mici, românii aleg acest preparat pentru prânz sau cină şi pe parcursul anului: într-o zi obişnuită sunt comandaţi în medie 350 de mici.
Trendul este susţinut şi de studiul “Poftele românilor” dezvoltat de Tazz şi Cult Research care a identificat micii ca fiind cea mai mare poftă a românilor de 1 Mai. 47% dintre respondenţi asociază Ziua Internaţională a Muncii cu pofta de mici, iar datele din aplicaţie susţin acest lucru.