Fiecare zi a săptămânii are o rugăciune mai specială, dar există și serie de lucruri pe care nu este bine să la faci marțea. De exemplu, marți este ziua carierei, o excelentă zi pentru orice implică afaceri sau muncă. Rugăciunea zilei de marţi

Doamne Dumnezeul meu, osândit stau înaintea Feţei Tale celei Sfinte, şi-mi mărturisesc nevrednicia, neputința şi sărăcia mea cea mare. Pentru aceasta mă rog Ţie, o, Izvor dulce şi noianul îndurării, deschide stavilele cerului şi plouă asupra mea bunătăţile îndurării Tale, ca să pot scoate lacrimi, să plâng, să spăl şi să curăţesc sufletul meu de întinăciunea păcatelor, cu căinţă tare şi adevărată.

Şi ca să-mi dai acest dar, Stăpâne, pun mijlocitor pe Înaintemergătorul Ioan, către care zic: O, învăţătorule al credinţei şi mărite Prorocule, care eşti mai mare decât toţi prorocii, precum Însuşi Fiul lui Dumnezeu te-a numit în Sfânta Evanghelie, tu care ai arătat poporului pe Stăpânul Hristos, tu care L-ai botezat în Iordan şi ai văzut cerurile deschizându-se, tu care ai auzit glasul Părintelui Ceresc şi ai văzut pe Duhul Sfânt ca un porumbel pogorându-se peste El. Rogu-te, ajută-mi cu mijlocirea ta, tu care stai în cer înaintea judecătorului Veşnic, şi fă să se îndure de mine, că ai multă îndrăzneală înaintea Lui.

Întinde mâna aceea cu care L-ai botezat şi strică cugetele mele cele rele şi mă întăreşte să-mi petrec viaţa pe calea cea bună a lui Dumnezeu. O, Prorocule, luminează-mi mintea cu poruncile Domnului, ca să le ţin minte şi să le păzesc până la capătul vieţii mele. Şi să stai lângă mine în ora morţii mele, să mă duci pocăit înaintea Stăpânului meu, Dumnezeu. Roagă-te încă şi pentru toată lumea, ca Dumnezeu să dea ajutor creştinilor, şi celor vii şi celor răposaţi, şi să-i odihnească de nevoile cele multe, să le dea toate cele de trebuinţă şi să-i învrednicească Împărăţiei Sale. AMIN!

Originea denumirii de marți

În țările latine, marțea își primește numele de la planeta Marte. În Roma antică, Marte era zeul războiului. Echivalentul său în Grecia antică este Ares. În franceză, ziua de marți este „Mardi” și, de asemenea, își primește numele de la Marte. Japonezii au numit, de asemenea, această zi a săptămânii în onoarea lui Marte. Ei o numesc „Ziua Focului”, iar planeta Marte o numesc „Stea de Foc”.

În țarile nordice marți (Tuesday, in engleză) vine de la zeul nordic Tyr. El este cunoscut și sub numele de Tiv și Tiwaz ca zeu germanic al luptei. În mitologia nordică, Tyr a fost singurul zeu destul de curajos să pună o lesă pe înfricoșătorul lup Fenrir. Tyr este ușor de recunoscut pe Tyr, el fiind zeul cu doar o mână. În încercarea de a pune lesa lupului, el și-a pierdut mâna dreaptă. Lupul Fenrir rămâne legat până la Ragnarok, sfârșitul lumii. În timpul Ragnarok, lupul scapă și-l ucide pe Odin (miercurea își primește numele de la Odin), zeul suprem. Din fericire, apare o lume nouă. Lupul Fenrir era copilul zeului înșelător Loki și trăia în Asgard, casa zeilor.

Ce să faci și ce să nu faci într-o zi de marți

Marți este ziua carierei. Este o zi excelentă pentru orice implică afaceri sau muncă. Acesta este ziua progresului și avansării în domeniul tău de muncă. Crede în tine însuți și susține-ți ideile. Pentru a te ajuta să ai succes în domeniul tău de muncă, poți purta o piatră de rubin sau granat în zilele de marți.

În Thailanda, se zice că marți este o zi bună pentru tuns. Acest lucru înseamnă că vei obține putere. Toate persoanele extrem de ambițioase ar trebui să se asigure că își taie părul în această zi specială. Culoarea norocoasă pentru marți în Thailanda este roz sau lila.

Saturn, planeta disciplinei și a structurii, are un impact semnificativ în zilele de marți. Această energie ne poate face mai prudenți și orientați către practic. Cu toate acestea, este recomandabil să fim atenți în ceea ce privește aspectele financiare în această zi. Influența lui Saturn poate duce la cheltuieli impulsive sau la achiziționarea de bunuri bazată exclusiv pe dorințele imediate. În schimb, practică prudența financiară și ia în considerare cu atenție obiectivele tale pe termen lung înainte de a face orice cheltuială majoră.

În România există din bătrâni o vorbă că marțea sunt trei ceasuri rele. Superstiția are și o bază științifică. O zi astrologică durează de la răsăritul la apusul soarelui și se împarte în câte 7 intervale orare egale, guvernate de 7 astre: Soarele, Luna, Marte, Mercur, Jupiter, Venus și Saturn. De-a lungul unei zile astrologice, cele 7 ore planetare se succed de cel puțin 2 ori. Zilele de marți și de sâmbătă constituie o excepție, deoarece marțea sunt 3 ore patronate de Marte, iar sâmbăta sunt 3 ore patronate de Saturn. Acestea sunt cele trei ceasuri rele de care ne temem marțea.

SURSA

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here