Dacă ești în căutare de rețete pentru un platou cu aperitive festive, poate te inspiră și rețeta de ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Se prepară simplu și ușor, iar ingredientele sunt puține și foarte accesibile.
Un astfel de aperitiv poate fi preparat și pentru gustările din weekend, când se strânge toată familia la masă. Cucerește atât prin gust cât și prin aspectul spectaculos în secțiune. Poți prepara rulada și cu carne de porc sau de vită, însă pieptul de pui este cel mai potrivit. Este mai fraged și se pătrunde mai rapid, dar este și mai ușor pentru digestie.
Poți asezona pieptul de pui cu diferite condimente, pentru a oferi ruladei un gust deosebit. La exterior, îl poți glazura cu diferite sosuri sau îl poți lăsa simplu.
Tot din categoria rețetelor de rulade aperitiv, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de ruladă cu spanac, cremă de brânză și somon afumat. Mai jos, îți oferim rețeta pas cu pas pentru rulada de pui cu ouă fierte.
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte – Ingrediente1 piept mare de pui4 oua fiertesare și piper după gust maghiran și coriandruboia de ardei dulce4-5 linguri de ulei de măsline1-2 frunze de dafinapă.Secretul cozonacilor lucioși: Ce se folosește, de fapt, pentru un aspect strălucitor. Nu este vorba despre lapte și ouRețeta ruladei de pui cu ouă fierte – Mod de preparare
Începe cu pregătirea pieptului de pui pe care îl cureți de grăsime și tendoane și îl porționezi în felii subțiri. Aplatizează ușor feliile de carne presându-le cu o tavă, apoi condimentează-le. Pune-le într-o pungă de plastic și lasă-le la rece timp de 30 de minute, pentru a deveni fragede și gustoase.
În acest interval de timp, te vei ocupa de pregătirea ouălor. Fierbe ouăle la modul tari și curăță-le.
Pregătește un vas termorezistent, în care vei prepara rulada la cuptor. Mai pregătește și sfoară de bucătărie pentru a înfășura rulada să nu se desfacă în timpul tratamentului termic.
Citește continuarea aici
Rețeta de ciorbă de miel a lui Florin Dumitrescu. Ingredientul secret care face diferenta