Rușii au pierdut un avion de vânătoare-bombardament de tip Su-34 în Kursk. E primul avion rus doborât în spațiul aerian al Federație Ruse din teritoriile ruse ocupate de ucraineni. 

Aeronava de tip Su-34 a fost doborâtă marți seara în timpul luptelor din Kursk, a confirmată de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, citat de Defense România.

Agenția Unian remarcă că pagina de Telegram Real War, canal ce monitorizează progresul ostilităților, confirmă că Su-34 a fost distrus noaptea în regiunea Kursk. Pe internet au apărut imagini, dar de la mare distanță cu un incendiu care ar putea fi avionul Su-34 doborât.

În plus, comandantul șef al Forțelor Armate Ucrainene, Alexander Sîrskî, a confirmat și el distrugerea avionului Su-34 în ​​regiunea rusă Kursk, unde se desfășoară operațiunea ucraineană.

„Forțele de Apărare ucrainene au distrus un avion Su-34 inamic. Cerul de deasupra regiunii Kursk a devenit mai senin”, a transmis ironic comandantul șef al Armatei Ucrainei.

În urma operațiunii Kusrk care a deputat cu incursiunea ucrainenilor în teritoriul Rusiei pe data de 6 august, potrivit președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, 74 de localități ruse se află sub controlul Ucrainei. Peste 20.000 de civili ruși au fost evacuați de Moscova.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here