Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat mai multe măsuri luate în contextul în care meteorologii au emis noi avertizări valabile în aproape toată țara, inclusiv un cod roșu în județul Galați, deja afectat de inundații în urma ploilor istorice de acum două săptămâni. În primul rând, s-a activat Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI) la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, dar și Centrele Județene de Coodonare și Conducere a Intervenției (CJCCI), pentru monitorizarea permanentă a situației din teren și intervenția rapidă în caz de nevoie. 

Duminică dimineață au fost luate mai multe măsuri, în contextul codurilor de vreme rea din țara noastră, informează IGSU

 

A fost crescută capacitatea operațională la toate inspectoratele județene pentru situații de urgență aflate sub cod portocaliu.

 Autoritățile au promis, de asemenea, verificarea permanentă a zonelor cu risc din albiile râurilor. Mai mult, a fost asigurat serviciului de permanență la nivelul tuturor autorităților administrației publice locale și au fost pus în funcțiune echipaje de intervenție în zonele de risc, precum și prealertarea echipajelor aeriene. 

„Astfel, autoritățile continuă să monitorizeze îndeaproape evoluția fenomenelor meteorologice și hidrologice, urmând ca măsurile luate să fie adaptate în funcție de evoluția situației din teren. Îndrumăm cetățenii ca în cazul creșterii debitelor pe râuri sau pârâuri să nu traverseze cursurile de apă și să se mențină la distanță de maluri. Locuitorii din zonele vizate trebuie să ia măsuri preventive, cum ar fi curățarea șanțurilor și a rigolelor pentru a facilita scurgerea apelor pluviale. În cazul vântului puternic, să evite trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare sau elementelor de construcție ce pot fi ușor dislocate”, informează, de asemenea, IGSU.

 

Nu în ultimul rând, șoferii sunt sfătuiți să evite deplasările în zonele afectate de inundații sau vizate de avertizări meteo și să se intereseze din timp asupra stării vremii atunci când pleacă la drum.

 

 

  

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here