Scandalul din Coaliție a ajuns în faza planurilor și alianțelor secrete. PNL și PSD dau semne de pace după replicile acide, dar își continuă dansul declarațiilor contradictorii. În timp ce liberalii vorbesc despre un ”pol de dreapta”, liderii social democrați se contrazic în declarații referitoare la AUR, ca posibil partener de guvernare. În replică, George Simion le transmite că nu vrea alianță nici cu Ciucă nici cu Ciolacu.  

Liderul liberal, Nicolae Ciucă intenționează să inițieze discuții cu celelalte formațiuni politice de dreapta pentru a construi un „proiect comun” în vederea alegerilor parlamentare și prezidențiale viitoare. În același timp, Ciucă îl asigură pe Marcel Ciolacu de faptul că este dispus să împartă deocamdată puterea cu condiția să înceteze atacurile.

”Îmi place că, odată la ceva timp, când are loc câte o activitate politică, mai ales una de anvergură, vedem că este pusă în valoare relaţia din interiorul coaliţiei. Indiferent ce se va întâmpla, Partidul Naţional Liberal nu va dezerta de la guvernare, iar dacă în urma acestor atacuri se poate desluşi ceva, eu cred că este următorul aspect, şi anume că, dacă nu le mai convine de PNL la guvernare să-şi asume bărbăteşte, să ne spună şi ştim ce avem de făcut”, a declarat luni Nicolae Ciucă. 

În replică, Marcel Ciolacu i-a răspuns scurt: “Tu, Nicule, stai linistit! Vezi-ti de treaba ta ca eu imi vad de a mea”. 

Asta după ce șeful PSD îl asigura pe liderul PNL că vrea păstrarea coaliției și după alegeri. Totodată, Marcel Ciolacu exclude cu vehemență o alianță cu AUR.

Reporter: Dvs, ca presedinte al PSD, excludeti din iarna o guvernare impreuna cu AUR?

Ciolacu: Da, nu e nici prima, nici ultima oara.

Reporter: Colegul dvs Mihai Tudose nu exclude niciuna dintre variante.

Ciolacu: E in campanie electorala, normal. Ce vreti, sa trimita numai zambete la PNL? Da am vazut ca si PNL-ul iese ca vrea sa guverneze cu USR-ul. Va aduceti aminte cele 8 luni de guvernare cu USR? Eu nu mai vreau sa imi aduc aminte de ele.

Și președintele AUR a reacționat. George Simion spune că nu face alianță nici cu unii, nici cu alții.

“Exclud participarea la guvernare cu Ciucă și Ciolacu. Alianță doar cu românii”, a scris liderul Opoziției pe Facebook. 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here